Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit fick smaka på sin egen medicin – två SKA-finländare gjorde mål i storsegern: ”Märklig match”

Från 2020
Miro Aaltonen i SKA har gjort mål.
Bildtext Miro Aaltonen satte ett av SKA:s sex mål i Helsingfors.
Bild: All Over Press

Sista hemmamatchen före slutspelet. Då åkte Jokerit på storstryk mot SKA. Det grämer att siffrorna blev så stora, var tränaren Lauri Marjamäkis dom.

I årets första hemmamatch körde Jokerit över SKA med 6–0. I grundseriens sista hemmamatch fick Jokerit smaka på sin egen medicin.

SKA var effektivt och vann med hela 6–1 – två av gästernas mål prickades in av finländarna Miro Aaltonen och Jarno Koskiranta.

– Det var en jämn match, men nu var det vår tur att sätta dit pucken, säger Aaltonen i Viasats sändning.

SKA hade mer att spela för i Helsingfors. Laget kan fortfarande vinna den västra konferensen i KHL. Jokerit ligger sluta trea i grundserien och kan inte nå tätduon CSKA Moskova och SKA längre.

Hellberg stängde igen

Jokerits stjärnback Mikko Lehtonen satte 1–0 i början av första perioden, men sedan var det SKA för hela slanten. Åtminstone i målprotokollet.

Svensken Magnus Hellberg stängde butiken – samtidigt som Jokerits Antti Niemi såg lite osäker ut i hemmaburen.

– Det var en lite märklig match. I två perioder kändes det som att vi spelade bra. När vi mötte SKA senast här gick det mesta in. Nu grämer det att siffrorna blev så stora. Det här var ingen 1–6-match, säger Jokerits tränare Lauri Marjamäki till Viasat.

Efter poäng i sex raka matcher kammade Jokerit noll i sin näst sista dust före slutspelsstarten. På tisdag avslutar man grundserien borta mot Torpedo Nizjnij Novgorod.

På söndag nästa vecka inleder Jokerit slutspelet på hemmaplan.

Ishockey, KHL:

Jokerit–SKA 1–6 (1–1, 0–2, 0–3)

Diskussion om artikeln