Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Bil körde in i karnevalståg i Tyskland – åtminstone 30 skadade

Från 2020
Uppdaterad 24.02.2020 21:07.
Polis på plats på platsen där en bilen körde in i folkmassan.
Bildtext Föraren ska avsiktligt ha kört på människor. Han skadades själv i samband med det och vårdas nu på sjukhus.
Bild: AFP / Lehtikuva

En bil har kört in i en folksamling i anknytning till ett karnevalståg i staden Volkmarsen i centrala Tyskland vid 14:30 lokal tid måndag.

Tyska tidningen Bild rapporterar om åtminstone trettio skadade, en tredjedel av dem allvarligt. Bland de skadade ska det också finnas barn. De skadade har förts till sjukhus i närheten.

Enligt polisen i Frankfurt är de allvarligt skadade sju till antalet. En del av dem har livshotande skador, skriver Deutsche Welle. Polisen har inte talat om några eventuella dödsoffer.

Föraren, en 29-årig tysk man från Volkmarsen, vårdas också på sjukhus. Han misstänks för att avsiktligt ha kört in i paraden, men motivet är tillsvidare oklart. Polisen uppmanar att undvika spekulationer tills händelseförloppet står klart.

Tysklands karta. Frankfurt, Düsseldorf och Volkmarsen är utmarkerade.
Bild: Yle

Inställda festivaler som säkerhetsåtgärd

Karnevalståget var en del av firandet av Rosenmontag (Rosenmåndagen) som utgör höjdpunkten under karnevalsäsongen i Tyskland.

Volkmarsen ligger i delstaten Hessen och har 7 000 invånare.

Delstatens alla karnevaler ställs in med anledning av händelsen, uppger polisen.

– Våra tankar är hos de skadade i Volkmarsen. Vi hoppas att alla återhämtar sig väl och fort. Jag vill tacka räddningsenheterna på plats från botten av mitt hjärta, skriver Tysklands utrikesminister Heiko Maas på Twitter.

Källa: Reuters, Bild, Hessenschau, Deutsche Welle