Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Transfergalenskapen i full gång i NHL – Erik Haula och Eetu Luostarinen skickas till Florida

Från 2020
Uppdaterad 24.02.2020 18:41.
Erik Haula i Carolina.
Bildtext Erik Haula.
Bild: /All Over Press

I kväll stängs transferfönstret i NHL – och då nordamerikanerna vaknade började det genast hända i toppligan. Erik Haula och Eetu Luostarinen är de första finländarna som fick en ny klubbadress: Florida Panthers.

Affärens huvudpjäs är Florida-anfallaren Vincent Trochek, som alltså nu är klar för spel i Carolina Hurricanes. Utöver Haula och Luostarinen skickar Carolina dessutom Lucas Wallmark och Chase Priskie till Florida.

Trochek har endast noterats för 36 poäng den pågående säsongen – alltså ett snäppet bättre poängsnitt än Haula – men är en ansedd tvåvägsforward och har hyllats för sin höga arbetsmoral.

Då Aleksander Barkov valdes till lagkapten inför säsongen 2018/19 var Trochek ett alternativ som enligt nordamerikansk media också diskuterades.

För Haulas del blev med andra ord sejouren i Carolina endast 41 matcher lång.

– Florida kom som en överraskning. Jag pratade nyss med Erik och frågade om jag ska säga grattis eller inte, säger Haulas agent och pappa Tomi Haula enligt Ilta-Sanomat.

Rangers ryska spelare i bilolycka

Mitt under deadline day kom också beskedet att New York Rangers hade skjutit fram dagens träningspass för att hålla en pressträff.

Vilka nyheter skulle klubbledningen komma med?

Lagets stjärna Chris Kreider har varit ett föremål för flyttrykten inför måndagen och på sociala medier började det också spekuleras om en nyhet kring Henrik Lundqvist.

Både en trejd och beskedet om att Lundqvist lägger av fanns på bordet, men Rangers målvaktsikon berördes inte av pressträffen.

I stället meddelade klubbledningen att Kreider har skrivit på ett nytt sjuårigt kontrakt med Rangers.

Dessutom kom beskedet att lagets två ryska spelare Pavel Butjnevitj och Igor Sjestjorkin har varit med i en bilolycka i söndags. Målvakten Sjestjorkin uppges bli borta några veckor, vilket i sin tur betyder att Lundqvist lär ta över ansvaret mellan stolparna i de kommande matcherna.

Pageau till Islanders

Ottawa Senators har i sin tur – helt väntat – börjat sin storstädning. Först sålde man yttern Vladislav Namestnikov till Colorado för ett enligt många billigt pris, ett val i den fjärde rundan av draften.

Men då man hittade en köpare för Jean-Gabriel Pageau sprängdes banken.

New York Islanders valde nämligen att shoppa in centern för ett val i den första omgången i år (2021 ifall det skulle vara ett topp 3-val), ett val i den andra omgången 2021 – och ett val i den tredje omgången ifall Islanders vinner Stanley Cup i vår.

Pageau har noterats för 24 mål och sammanlagt 40 poäng under den pågående säsongen. Han hörde till de mest attraktiva spelarna som fanns tillgängliga i år.

I en annan affär flyttar Patrick Marleau från San Jose till Pittsburgh. 40-årige Marleau saknar en Stanley Cup-titel och flyttar nu från bottenlaget San Jose. De får i sin tur ett draftval i den tredje rundan.

Transferfönstret stänger klockan 22 finsk tid. Artikeln uppdateras efter hand!

Diskussion om artikeln