Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

USA: Flera döda i skjutning på ett bryggeri i Milwaukee

Från 2020
Polisbilar utanför bryggerikomplexet Molton Coors i Milwaukee på onsdag kväll. Också ovanpå den vita byggnaden till vänster görs det reklam för det kända ölmärket Miller.
Bildtext Polisbilar utanför bryggerikomplexet Molton Coors i Milwaukee på onsdag kväll. Ovanpå den vita byggnaden till vänster görs det reklam för det kända ölmärket Miller.
Bild: AFP / Lehtikuva

I delstaten Wisconsins största stad Milwaukee har en anställd skjutit ihjäl fem av sina kolleger på ett av USA:s mest kända bryggerier. Därefter tog han sitt eget liv.

Över 1 000 anställda var på plats i bryggerikomplexet Molson Coors när tragedin inträffade på onsdag eftermiddag, lokal tid.

Människor i skolor och andra byggnader intill bryggeriet uppmanades låsa in sig och hålla sig undan, tills polisen kunde konstatera att man hittat gärningsmannen och att han hade tagit livet av sig.

Polischef Alfonso Morales uppgav att skytten var en lokal 51-årig man och anställd vid bryggeriet.

President Donald Trump kommenterade händelsen då han inledde en presskonferens om coronaviruset.

- En ond mördare öppnade eld vid Molson Coors-bryggeriet och tog livet av fem personer, flera sårade, några av dem illa. Det är en hemsk historia, sade Trump.

En del lokala medier rapporterade att gärningsmannen skulle ha fått sparken några timmar före masskjutningen, men det har inte bekräftats av polisen eller företaget. Polisen har beskrivit honom som "anställd".

Nyhetsbyrån AFP rapporterar att det pågår en omstrukturering av det aktuella företaget och att det finns planer på att säga upp flera hundra anställda.

Masskjutningen bedöms vara en av de allvarligaste som inträffat i delstaten Wisconsin.

Källor: Reuters, AFP, Fox News, CNN, New York Times

Diskussion om artikeln