Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jack Eichel hängde inte med i svängarna i närkamp med Joonas Donskoi – se målet som gav Colorado ny seger

Från 2020
Programmet är inte längre tillgängligt
Joonas Donskoi passade fram till Colorados segermål - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Colorado Avalanche befäste sin position som ett av de bästa lagen i väst. Joonas Donskoi var inblandad i det avgörande målet när Colorado besegrade Buffalo Sabres. Nattens seger gör att Colorado nu är tvåa i Central-divisionen.

Colorado Avalanche har vind i seglen just nu. I natt knep laget sin fjärde raka triumf då man besegrade Buffalo Sabres med 3–2 på hemmaplan.

Colorado tog ledningen både i första och andra perioden men Buffalo kvitterade i två repriser, och inför den sista akten var matchen vidöppen.

Då drygt åtta minuter återstod att spela kom segermålet efter en stark prestation av Joonas Donskoi. Buffalos lagkapten Jack Eichel hängde inte med i svängarna och tappade markeringen på finländaren bakom kassen.

Donskoi spelade pucken vidare till J.T Compher som avgjorde för Colorado.

– Tyson Jost och Donskoi gjorde ett bra jobb vid sargen och jag fick en fantastisk passning, säger Compher efter matchen till Denver Post.

Joonas Donskoi hade en strålande höst i Colorado men poängproduktionen har mattas av rejält under vintern. Sedan årsskiftet har Donskoi bara gjort 2+2=4 poäng på 17 matcher.

Colorados andra mål i matchen gjordes av Martin Kaut. Det var tjeckens första fullträff i NHL.

– Jag är så glad, det har varit en dröm att göra mål i NHL. Min mamma satt på läktaren och det här målet är för henne, säger Kaut.

Mikko Koskinen hade en svettig kväll när Edmonton Oilers förlorade mot Vegas Golden Knights. Koskinen gjorde flera fina räddningar men tvingades kapitulera tre gånger.

Resultat:

Colorado – Buffalo 3–2
COL: Donskoi 0+1, +1, 14:15
BUF: Ristolainen 0+0, +/-0, 24:13
BUF: Jokiharju 0+0, +2, 15:00

Vegas – Edmonton 3–0
EDM: Granlund 0+0, +/-0, 8:06
EDM: Koskinen 30/33 räddningar

Los Angeles – Pittsburgh 2–1
PIT: Riikola 0+0, +/-0, 13:19

Diskussion om artikeln