Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jay Bouwmeesters första ord efter hjärtstilleståndet mitt under en NHL-match: "Skedde väldigt plötsligt – evigt tacksam för hjälpen"

Från 2020
Jay Bouwmeester i St. Louis.
Bildtext Jay Bouwmeester spelar inte mer den här säsongen.
Bild: All Over Press

För ett par veckor sedan stannade Jay Bouwmeesters hjärta under en match. Nu talar den 36-årige NHL-backen om händelsen för första gången.

Det var den 11 februari – i en match mot Anaheim Ducks – som Jay Bouwmeesters liv vändes upp och ner.

I den första perioden kollapsade St. Louis Blues-backen i båset. Matchen avbröts när vårdpersonal kom för att rädda Bouwmeesters liv.

Han hade drabbats av hjärtstillestånd, men sjukvårdare lyckades få liv i honom. Sedan dess har Bouwmeester genomgått en lyckad hjärtoperation och nu har han också pratat om händelsen.

– Allt skedde väldigt plötsligt – som en blixt från klar himmel, säger han på en presskonferens enligt Sportsnet.

– Jag är evigt tacksam för hjälpen och det snabba ingripandet. Jag hade tur i oturen att olyckan inträffade där den gjorde. Alla har varit fantastiska – det gäller från personalen i rinken till de på sjukhuset, säger han enligt NHL:s webbplats.

Enligt Bouwmeester kändes allt som normalt när han åkte till båset. Samtidigt som han tog en klunk vatten föll han till marken.

– Det var skrämmande, men allt har gått bra på sistone.

Framtiden är oklar

Under presskonferensen meddelade Bouwmeester att han inte spelar mer den här säsongen. Rehabiliteringen fortsätter under våren för backen som vann Stanley Cup med St. Louis förra säsongen.

I dagsläget vet han inte om karriären fortsätter eller inte.

– Helt ärligt har jag inte tänkt på ishockey under den senaste tiden.

Hans kontrakt med St. Louis går ut efter den pågående säsongen.

Diskussion om artikeln