Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt
MGP

Folkets berättelser om skitstövlar: "Jag skulle vara glad för att han ville ligga med mig"

Från 2020
En man som ropar medan han kör bil med höjd arm.
Bild: ©Cara-Foto - stock.adobe.com

Alla känner vi väl en skitstövel. Bitchen på jobbet, allvetande polaren, ett jobbigt ex eller den där buffliga släktingen som inte förstår när hen ska vara tyst. Men hur ska man hantera en sån?

Relationspodden Norrena & Frantz frågade er där ute vilka skitstövlarna i era liv är och det verkar som att de flesta visar upp sina fula trynen just på jobbet, i hemmet eller på släktkalaset.

Vissa av er bekände att ni själva är en skitstövel.

Här är några av era berättelser!

Eva Frantz och Hannah Norrena
Bildtext Hannah Norrena och Eva Frantz i Relationspodden.
Bild: Ilmari Fabritius

Min bror är en skitstövel!

Skitstövlarnas Konung är min egen bror. Det han har blivit till idag är en gåta för mig. Jag mår illa av att vistas i samma byggnad och när han öppnar munnen är det bara ren och skär rappakalja som kommer ut.

Jag har valt att helt bryta kontakten och håller mig geografiskt och fysiskt undan denna skitstövel.

- Aldrig mer

Ångrar att jag inte anmälde min chef

Min förra chef är en skitstövel. Jag var hans anställda i över 12 år och trivdes halva tiden - men sedan blev han stressad och tog ut det på mig.

Han tog inte längre emot förslag av mig och när jag ville ha bättre arbetssäkerhet blev han arg och ropade åt mig. Han knuffade också till mig på tre meters höjd.

Jag orkade till sist inte mera och som tur är mår jag bättre idag, men jag drömmer ibland att jag arbetar för honom igen. Jag ångrar att jag inte anmälde honom.

- Zeke

En man som jobbar vid en byggarbetsplats bär på två ämbare.
Bildtext Signaturen Zekes chef var en skitstövel.
Bild: Henrietta Hassinen / Yle

Jag tror att jag är en skitstövel. Tycker jag är bättre än andra, ser ner på andra, mallig är jag också. Vill inte göra något för andra utan är självisk. Men måste man vara en bra människa då?

Konflikträdda skitstövlar är de värsta

Jag tycker att de värsta skitstövlarna är de konflikträdda skitstövlarna. De som inte säger rakt ut vad de tänker men sedan talar skit och sprider rykten bakom ryggen på en.

De som är öppet otrevliga är ändå lättare att hantera.

- ME

Jag skulle vara glad för att han ville ligga med mig

Jag dejtade en kille som sa åt mig att jag borde vara glad att han vill ligga med mig! Eftersom han var/är så snygg så skulle han kunna få vem som helst, men han valde mig...

- Fuckboy

Kvinna sitter och tittar på sin telefon med kappsäck bredvid sig.
Bildtext Signaturens D´s ex vänstrade på semestern.

Mitt ex vänstrade medan vi var på semester

Vårt förhållande var på slutrakan men vi hade en resa inbokad, så jag tänkte att jag åker på den med honom och efter det avslutar vi förhållandet.

Jag hade misstänkt ett tag att han hade kontakt med andra kvinnor och genast då vi anlänt kom första varningen.

Han ville inte att vi skulle använda hans telefon som navigator då vi hyrde bil - antagligen så att jag inte kunde se ifall det kom meddelanden från andra kvinnor.

Resan gick ändå bra men när vi kom hem skapade jag ett fejk-Tinderkonto och hittade honom där direkt. Han sökte helt öppet efter någon ny och hade till och med laddat upp bilder från vår resa.

Nu har jag blockerat honom på alla sociala medier så jag ser inte längre vilka kvinnor han har i sitt liv, men jag är säker på att han förr eller senare behandlar dem lika skit som mig.

- D

Lyssna på Norrena & Frantz här!

Hur hanterar man en skitstövel? - Spela upp på Arenan

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln