Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukkis Norwich skrällde mot ligatrean – hoppet om nytt kontrakt lever

Från 2020
Teemu Pukki med bollen i matchen mot Leicester.
Bildtext Teemu Pukki spelade 91 minuter mot Leicester.
Bild: AFP / Lehtikuva

Jamal Lewis första ligamål kunde inte ha kommit vid ett bättre tillfälle. Jumbon Norwich tog en tung seger mot Leicester och laget har nu bara fyra poäng upp till säker mark.

Premier League-säsongen går in i sitt slutskede och varje match är vinna eller försvinna för Norwich. Laget har halkat efter i tabellen och är i stort behov av poäng.

Mot ligatrean Leicester skrälle Norwich och tog säsongens femte seger. Backen Jamal Lewis dunkade in matchens enda mål med vänsterfoten i den 70:e minuten.

– En perfekt insats. Det känns bra att kunna bidra till segern med ett mål, säger Lewis på klubbens webbplats efter sitt första ligamål i karriären.

Segern gör att Norwich får lite häng i tabellen. Avståndet upp till Watford och West Ham är tre poäng medan Aston Villa på säker mark är fyra pinnar före.

– Vi är underdog i den här ligan. Det är fortfarande mer än 20 poäng att spela om, vi ska vara modiga och så vi får vänta och se hur långt vi kan nå, säger tränaren Daniel Farke till BBC.

Kelechi Iheanacho trodde att han gav Leicester ledningen i början av den andra halvleken men målet dömdes bort efter videogranskning. Bollens studsade upp på handen innan han knorrade in den i mål.

– Det kändes som ett hårt domslut. Bollen studsar via en Norwichspelares arm och sedan på Kelechis hand. Vi är besvikna över att vi inte fick det där målet, säger Leicestertränaren Bredan Rodgers till Sky Sports.

Teemu Pukki har inte gjort mål i Premier League på över fem veckor och även mot Leicester var krutet vått. Pukki hade några halvchanser men var aldrig nära att bli målskytt och byttes ut i den 81:a minuten.

Resultat:

Norwich – Leicester 1–0
70 min 1–0 Jamal Lewis

Diskussion om artikeln