Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Knockade Ässätlöftet Otto Kivenmäkis mamma berättade om sonens tillstånd – vårdas ännu på sjukhus: "Säsongen är slut och studentskrivningarna kan han glömma"

Från 2020
Otto Kivenmäki driver med pucken.
Bildtext Otto Kivenmäki.
Bild: Elmeri Elo / All Over Press

Ässäts Otto Kivenmäki åkte på en otäck huvudskada i gårdagens FM-ligamatch mot Lukko efter en tackling från David Nemecek. 19-åriga Kivenmäki är fortfarande kvar på sjukhus och på sociala medier har hans mamma Riina berättat om situationen. Ishockeykarriären kan vara i fara, befarar mamman.

Det var i den andra perioden av gårdagens derbymöte mellan Ässät och Lukko som David Nemecek tacklade Ässättalangen Otto Kivenmäki i huvudet.

Nemecek fick matchstraff för smällen, där Kivenmäki tappade hjälmen och flög ordentligt. Anfallaren blödde rejält från huvudet och fördes till sjukhus.

I sjukhuset var han ännu kvar på söndagen. Det skrev hans mamma Riina Kivenmäki på Facebook.

– Med tanke på det skedda så mår pojken rätt så bra och han skrattar redan. Han har inga minnesbilder och ett stort veck i huvudet.

– Morgondagen berättar mer, framtiden avslöjar resten. Säsongen (och i värsta fall hela hockeykarriären) tog slut nu och studentskrivingarna som börjar snart kan han glömma, avslöjade Kivenmäki.

Ässäts matchläkare Hilkka Ryhänen sade på klubbens webbplats att man kan kommentera prognoser för 19-åringen tidigast om 2-3 veckor.

– Ett stort tack till Ässäts läkare för exemplariskt arbete på isen och i omklädningsrummet, samt till alla dem som förstår att det inte bara handlar om en ung spelares karriär, utan i värsta fall om en älskad familjemedlem och en för sina vänner viktig ung mans resterande liv, fortsatte Kivenmäki.

Källa: STT

Diskussion om artikeln