Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Fortums vd Pekka Lundmark avgår - blir vd för Nokia

Från 2020
Uppdaterad 02.03.2020 10:42.
Programmet är inte längre tillgängligt
Nokia får en ny vd - håller presskonferens - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Fortums vd lämnar företaget. Enligt det här för att han ska axla rollen som vd på Nokia.

Pekka Lundmark (56) kommer att lämna Fortum i slutet av augusti 2020, skriver Fortum i ett pressmeddelande. Han ska ta sig an sin nya roll den 1 september i år.

Lundmark har varit vd på Fortum sedan 2015.

Fortums styrelses ordförande Matti Lievonen tackar Lundmark för arbetet han har gjort för att förändra Fortum under de senaste fyra och ett halvt åren.

- Under den här tiden har Fortum utarbetat en strategi som driver förändringen mot en renare värld, säger Lievonen.

Pekka Lundmark säger att han lämnar Fortum med ett tungt hjärta eftersom företaget och hela den Europeiska marknaden för energi är i ett intressant stadie.

- Möjligheten som jag blev erbjuden var ändå för lockande för att jag skulle kunna tacka nej. Jag vill tacka företagets styrelse och ledningsgrupp samt mitt team och alla anställda i företaget. Tillsammans har vi uppnått mycket, säger Lundmark.

Pekka Lundmark har studerat vid Tekniska högskolan i Otnäs, Esbo.

Han har varit anställd vid Nokia tidigare. Han har också arbetat som vd och koncernchef vid Hackman och Konecranes.

Rajeev Suri slutar som Nokias vd. Han har varit i ledningen och vd för Nokia och Nokia Siemens Networks i mer än tio år. I ett pressmeddelande från Nokia säger Suri att han vill göra någonting annat.

- Efter 25 år på Nokia vill jag göra någonting annorlunda. Nokia kommer alltid vara en del av mig och jag vill tacka alla som jag har jobbat med under åren för att de hjälpt att göra Nokia till ett bättre ställe och mig till en bättre ledare.

Diskussion om artikeln