Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Norrena & Frantz: Går det att bli kär i någon man aldrig sett?

Från 2020
Leende blond kvinna med glas i handen
Bildtext I reality-serien Love is blind blev deltagaren Jessica förtjust i mannen på andra sidan väggen.
Bild: Netflix

Det hävdas ju att kärleken är blind. När man hittar den rätta spelar faktorer som utseende, etnicitet, ålder, längd och vikt ingen roll.

Det är insidan som räknas, sägs det.

Men stämmer det här? Går det att bli passionerat förälskad i någon man aldrig sett?

Just nu är frågan högaktuell eftersom, många slukat reality-serien Love is blind på Netflix.

Konceptet är delvis välbekant från serier som The Bachelor. Ett gäng singlar sammanförs, dejtar och om tycke uppstår ska mannen fria till kvinnan med en stor diamantring (serien är amerikansk).

Det unika med Love is blind är dock att paren inte får se varandra förrän de förlovar sig. De dejtar, diskuterar, dricker vin och lär känna varandra på varsin sida om en vägg.

Och utan att avslöja allt för mycket: många blir faktiskt passionerat förälskade i personen på andra sidan väggen! Rösten, humorn, lynnet och personligheten är det avgörande.

Inspirerade av detta undrar nu Relationspodden Norrena & Frantz om du tror det är möjligt att bli kär i någon utan att se den?

Har du själv erfarenhet av detta? Kanske du blivit förtjust i en brevvän eller någon du chattat eller e-postat med utan att veta hur hen såg ut?

Hur viktigt är utseendet för dig? Ratar du genast en potentiell partner om inte hens yttre tilltalar dig?

Eller tror du mera på personkemi? Att en stor attraktion kan uppstå mellan två människor fast de inte är varandras "typ"?

Vilka faktorer är speciellt viktiga för dig? Doft? Humor? Värderingar? Ambitioner?

Kanske du har blivit ihop med någon som du inte alls tyckte var speciellt snygg första gången ni sågs? Vad var det i så fall som fick dig att bli kär?

Du är alltid anonym när du skriver till Relationspodden, men ditt svar kan komma att läsas upp i podden eller publiceras här på svenska.yle.fi.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln