Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Det går bra nu! Jokerit tog andra raka segern i slutspelet med nästan lika förkrossande siffror: "Spelar bästa möjliga hockeyn"

Från 2020
Jokerit.
Bildtext Drömstart på slutserien för Jokerit.
Bild: Lehtikuva

Efter söndagens seger med tennissiffror knep Jokerit i dag ännu en seger med riktigt klara siffror mot Lokomotiv. Om lagkaptenen Peter Regin önskade att laget skulle ta tag i serien direkt så är det definitivt det laget nu har gjort. Efter två matcher leder man med 2–0 i matcher och har gjort totalt 11 mål medan man bara släppt in ett.

Inte ännu en seg start på slutspelet. Det var vad som önskades av Jokeritspelarna. Och det scenariot är nog långt borta. I dag fortsatte man med målfyrverkeriet från i söndags direkt i den första perioden.

Då 15 minuter av matchen spelats ledde hemmalaget redan med 3–0. Efter det var matchen så gott som punkterad redan.

– Moståndarna förlorade hoppet där, säger Lauri Marjamäki.

Jokerit utökade ännu till 4–0 i den andra perioden innan gästerna Lokomotiv Jaroslavs kom åt att öppna målkontot i hela slutserien.

– Vi spelade med högt självförtroende och det hjälper alltid. Efter en klar seger som i söndags är det alltid svårt att inte vara lite slappa. Men vi var väl förberedda och jag är riktigt nöjd med hur vi utförde matchen, säger Brian O'Neill i Viasats sändning efter matchen.

"Sist och slutligen måste man vinna fyra matcher"

Jokerit vann till slut med 5–1 efter att Antti Pihlström fastställde segersiffrorna i den sista minuten med en man mindre på isen.

David Sklenicka.
Bildtext Jokerit punkterade matchen redan i första perioden efter mål av bl.a. David Sklenicka.
Bild: Lehtikuva

I den tredje perioden åkte Jokerit på hela fem utvisningar men lyckades ändå hålla eget mål rent. Också Lokomotivs chefstränare erkände att de varit ett steg efter i de två första matcherna.

– Jokerit har spelat bra hela säsongen och nu spelar de bästa möjliga ishockeyn. De gör det svårt för oss men sist och slutligen måste man vinna fyra matcher för att gå vidare, påminnde Mike Pelino som ser framemot att åka tillbaka och spela på hemmais.

Jokerit har alltså fått en fenomenal start på slutserien och utnyttjade sin hemmafördel till fullo. Nu väntar två matcher på bortaplan.

– Defensiven skapar förutsättningarna för offensiven. Vårt försvar kommer bära oss långt. Vi kommer vara ett svårt lag att slå, säger O'Neill om nyckeln också i de kommande matcherna.

Den första matchen spelas på torsdagen och den andra på lördagen.

Resultat:

Jokerit – Lokomotiv 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)

1.57 1–0 Marko Anttila (Antti Pihlström)
10.28 2–0 David Sklenicka (Brian O'Neill)
15.28 3–0 Sami Lepistö (Brian O'Neill) pp
24.23 4–0 Saku Mäenalanen (Lehtonen Mikko, Alex Grant)
26.19 4–1 Magnus Pääjärvi (Stephane Da Costa, Jakub Nakladal) pp
59.22 5–1 Antti Pihlström (Marko Anttila) bp

Diskussion om artikeln