Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pukki fick följa med från bänken då Norwich skrällde och slog ut Tottenham i cupen: "Fansen kommer minnas detta i decennier"

Från 2020
Norwich City-spelarna jublar.
Bildtext Norwich-spelarna fick jubla efter matchen mot Tottenham.
Bild: /All Over Press

Norwich City stod för onsdagskvällens skräll i FA Cupen. För första gången på 28 år kommer nämligen "kanariefåglarna" att få spela kvartsfinal i cupen. Med matchhjälten Tim Krul i spetsen slog man ut Tottenham i en rysare som avgjordes först på straffläggning. Samtidigt bjöd Norwich på en kväll som fansen inte kommer glömma i första taget.

Sedan år 1992 har Norwich City och dess supportrar fått vänta på att spela i hetluften i FA Cupen. Nu är det dags igen.

Sent i går kväll stod nämligen laget för en skräll som heter duga då de knep segern mot Tottenham.

– Det var en komplicerad match. Tottenham är ett topplag och de hade fullt fokus på den här matchen eftersom cupen var deras bästa chans att knipa en pokal det här året. Jose Mourinho är alltid koncentrerad och vill alltid vinna bucklor. Vi behövde vara smarta och disciplinerade samtidigt som vi måste vara mentalt starka, kommenterar chefstränaren Daniel Farke på klubbens webbplats.

Och Norwich lyckades hålla huvudet kallt.

Tottenham fick den bästa starten på matchen och lyckades sätta in öppningsmålet redan i den trettonde matchminuten. Den ledningen höll de sedan i så gott som hela matchen.

I den 79:e minuten kom ändå kvitteringen som skulle bädda för Norwich seger.

Tim Krul blev den stora hjälten

Josip Drmic som var inne i stället för en flunssig Teemu Pukki satte in 1–1 målet och sedan var det Tim Krul för hela slanten.

Tim Krul.
Bildtext Tim Krul hyllades efter matchen.
Bild: /All Over Press

Norwich-keepern räddade flera viktiga lägen och då straffläggningen var ett faktum förde han laget till seger genom att rädda två av Tottenhams försök.

Därmed är Norwich klar för kvartsfinal i cupen för första gången på 28 år. En stor tröst för laget som ligger sist i Premier League för tillfället.

– Jag kan inte garantera att vi kommer att hållas kvar i ligan. Jag kan inte garantera att vi vinner FA cupen – en sak är ändå säker: genom att göra det här har vi skapat minnen. Alla våra fans kommer att minnas den här kvällen i decennier, hyllade Farke prestationen efter matchen.

I kvartsfinalen kommer Norwich att möta antingen Manchester United eller Derby County. De spelar om kvartsfinalplatsen på torsdagen.