Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt just nu: Skidskytte i Nove Mesto – Mäkäräinen jagar topplaceringar inför tomma läktare

Från 2020
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte, damernas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Världscupen i skidskytte fortsätter den här veckan i Nove Mesto, Tjeckien. På grund av Corona-virusrisken så tävlar man inför tomma läktare. Efter ett svaga finländska insatser i VM är det upp nu upp till bevis för Kaisa Mäkäräinen och de övriga finländarna.

Kaisa Mäkäräinen lyckades inte nå topplaceringar i VM i Anterselva. Nu i Nove Mesto är hon ute efter revansch. Den här säsongen har bara gett Mäkäräinen en endaste seger, det är dessutom hennes enda pallplacering.

Nu med tre tävlingsveckor kvar av säsongen börjar det bli bråttom om hon vill ändra på den blygsamma statistiken.

I Nove Mesto saknas VM-drottningen Marte Olsbu Røiseland. Hon har lidit av en förkylning och beslöt sig för att inte åka till Tjeckien. Men på plats finns alla övriga medaljörer från VM.

Kampen om segern i totalcupen börjar också vara i avgörande ögonblick. Dorothea Wierer leder cupen men Hanna Öberg och Tiril Eckhoff är båda fortfarande i slagläge.

I torsdagens sprint åker Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder, Suvi Minkkinen och Erika Jänkä som gjorde VM debut i stafetten i Anterselva.

Damer sprint klockan 18.25 i TV2 och på Yle Arenan