Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter förlusten: Tottenhams straffskytt klättrade upp i publiken och konfronterade åskådare på grund av förolämpning – försvaras av Mourinho men riskerar straff

Från 2020
Eric Dier.
Bildtext Eric Dier klättrade upp i publiken.
Bild: /All Over Press

Tottenhams mittfältare och straffskytt Eric Dier fångades på video då han klättrade upp på läktaren och konfronterade en åskådare efter förlusten mot Norwich City. Enligt chefstränaren José Mourinho ska åskådaren ha förolämpat Dier och tränaren har förståelse för sin adepts agerande. Dier riskerar ändå att straffas för tilltaget.

Tottenham-spelaren Eric Dier gick het efter förlusten mot Norwich City i FA cupen i går. Orsaken var ändå inte att Norwich knep kvartsfinalplatsen.

En video på Eric Dier som klättrade upp i publiken för att konfrontera en åskådare sprider sig snabbt på sociala medier.

Enligt BBC ska han ha ropat "han är min bror" i samband med att andra åskådare och ordningsvakterna höll tillbaka honom uppe på läktaren.

Efteråt på presskonferensen menade Tottenhams tränare José Mourinho att åskådaren ska ha förolämpat Dier framför familjen.

– Personen förolämpade Eric och hans familj var där. Hans yngre bror var inte nöjd över situationen.

"Jag förstår honom"

– Eric gjorde då det vi som professionella inte kan göra men som vi alla troligen ändå skulle ha gjort, säger Mourinho.

Nu granskar både klubben och det engelska fotbollsförbundet situationen och Dier riskerar att få ett straff. Något som Mourinho inte tycker att han förtjänar.

– Jag upprepar. Vi kan inte göra så, men jag upprepar också: jag stöder spelaren och jag förstår honom.

– Om detta leder till någon åtgärd från klubbens sida så håller jag inte med. Men han gjorde fel.

Mourinho ska ha bett klubben att inte straffa honom. Enligt tidningen the Independent kommer spelaren troligtvis ändå straffas åtminstone av fotbollsförbundet.