Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor seger för Robert Helenius – knockoutmaskinen Adam Kownacki fick smaka på sin egen medicin

Från 2020
Uppdaterad 08.03.2020 13:38.
Robert Helenius spänner musklerna.
Bild: Rex Features/All Over Press

Han beskrev matchen mot Adam Kownacki som den största i karriären, och Robert Helenius tog chansen. I den fjärde ronden golvade han Kownacki och efter ytterligare några tunga träffar bröt domaren matchen.

Adam Kownacki har knockat 15 av 20 motståndare under sin karriär och aldrig förlorat en match, men det var innan han mötte Robert Helenius. Tidigt på söndagsmorgonen tog Helenius en stor skalp då han besegrade Kownacki i den fjärde ronden.

– Kownacki är en tuff boxare men vårt hårda jobb gav utdelning, säger Helenius i sin segerintervju.

Precis som väntat var Kownacki aggressiv i början av matchen och fick in några träffar på Helenius. Men Borgåbördige Helenius stod emot och kom tillbaka.

I den fjärde hade Helenius sin motståndare i gungning. Förhandsfavoriten Kownacki var nere för räkning men kom upp på benen igen, men efter ytterligare några tunga slag av Helenius gick domaren in och avbröt matchen.

– Han var aggressiv men jag fick också in träffar. Det är också min styrka, att slå tillbaka när motståndaren kommer på, säger Helenius.

Tack vare segern kommer Helenius att ta ett ordentligt skutt uppåt på rankinglistan. Matchen hade också eliminator-status som kan öppna upp en väg mot en titelmatch.

– Jag vill tacka alla som gav mig den här chansen. Det var en bra match och en stor möjlighet för mig, säger Helenius som nu vunnit 30 av sina 33 matcher som proffs.

Adam Kownacki har pekats ut som en potentiell titelfajter men förlusten lägger de planerna, åtminstone för stunden, på is.

– Det är en tuff sport och det gick inte vägen för mig den här gången. Jag fick en lektion och nu är det tillbaka till ritbordet som gäller, säger Kownacki.

Diskussion om artikeln