Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första målet för Robin Lod i MLS – Minnesota United fortsätter att övertyga

Från 2020
I juni spelade Robin Lod EM-kval mot Liechtenstein.
Bildtext Robin Lod.
Bild: imago images / DeFodi/ All Over Press

Robin Lod har fått en bra start på säsongen i den amerikanska proffsligan MLS. Under natten till söndag gjorde han sitt första mål i ligan när Minnesota United körde över San José Earthquakes.

Förra hösten tog Robin Lod steget över till Minnesota United men den första tiden i USA blev tung och landslagsmittfältaren presterade inte på den nivå som förväntades.

Den här säsongen har startat betydligt bättre. Lod har varit given på mittfältet under säsongsupptakten och i nattens match mot San José Earthquakes gjorde hans sitt första mål i ligan.

I slutet av den första halvleken missade Luis Amarilla en straff men Lod var först på returen och tryckte in bollen. Målet betydde 4–1 och Minnesota vann till slut matchen med 5–2.

Minnesota United har övertygat stort i säsongens två första matcher. Laget har 8–3 i målskillnad efter vinsterna över Portland Timbers och San José Earthquakes.

David Beckhams klubb Inter Miami är nya i MLS och säsongen har börjat riktigt motigt. I natt åkte man på säsongens andra förlust då DC United vann med 2–1.

Även Alexander Rings New York City FC har förlorat säsongens två första matcher. Mot Toronto FC blev det en 0–1-förlust.

Diskussion om artikeln