Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisens utredning av dråpförsöket i Pargas på slutrakan – fallet går vidare till åtalsprövning

Från 2020
Uppdaterad 11.03.2020 10:07.
Pargas centrum.
Bildtext Dråpförsöket hände i centrum av Pargas.
Bild: Yle/Lotta Sundström

Polisen har förhört alla inblandade i fallet. Polisen väntar ännu på teknisk bevismaterial, sedan går ärendet vidare till åklagaren.

De två offren, mannen och kvinnan som knivhöggs, har nu kommit hem från sjukhuset. Ett av offren hade livshotande skador.

Det var natten mellan lördagen och söndagen den 29.2-1.3 som paret stötte på en man i centrum av Pargas som skar hål på bildäck. När paret konfronterade mannen attackerade han dem med kniv.

Till polisen har mannen och kvinnan sagt att attacken var slumpartad – de har inte haft någon kontakt med den misstänkte gärningsmannen tidigare.

Närbild på Maria Sainio.
Bildtext Maria Sainio.
Bild: Marie Söderman/Yle

Den misstänkte gärningsmannen är född 1999. I förhör med polisen har mannen sagt att han inte kommer ihåg så mycket av kvällen. Men enligt Maria Sainio vid Pargaspolisen har han heller inte nekat till att vara inblandad i fallet.

Sainio säger att fallet för Pargaspolisen del snart är över. Enligt Sainio finns inga oklarheter, samtliga målsäganden i fallet har berättat det de vet om händelsen. Kniven som användes av gärningsmannen har skickats till ett laboratorium för analys.

- Nu väntar vi ännu på bevismaterialet från kniven och sedan går ärendet vidare till åklagaren, säger hon.

Diskussion om artikeln