Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Viking Line resultatvarnar: Coronaviruset försämrar bolagets utsikter

Från 2020
Viking Lines passagerarfärja Amorella glider förbi Folkparkens badstrand i Åbo en tidig morgon då morgonsolen lyser upp allt i gult och orange.
Bildtext Viking Line meddelar om att förutsättningarna för verksamheten har förändrats på grund av coronaviruset.
Bild: Linus Hoffman / Yle

Till följd av spridningen av coronaviruset har verksamhetsförutsättningarna på Viking Lines marknader försämrats väsentligt, meddelar rederiet.

Viking Line uppger i ett pressmeddelande att det ännu är för tidigt att säga exakt vilken inverkan coronaviruset kommer att ha, då stor osäkerhet råder kring utvecklingen. Därför gäller bolagets tidigare resultatprognos inte längre.

Enligt resultatutsikterna som tidigare publicerades så förväntade sig Viking Line att utvecklingen av antalet passagerare är stabil och att försäljningen per passagerare ökar något.

Lönekostnadsutvecklingen bedömdes vara måttlig. Resultatet för det tredje kvartalet har en avgörande betydelse för årsresultatet för år 2020.

Enligt rederiet råder fortsättningsvis en hård konkurrens på marknaden. Verksamhetsförutsättningarna påverkas av pressade priser och volymer. Den asiatiska marknadens tillväxt riskerar att avstanna på grund av coronaviruset.

Diskussion om artikeln