Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FM-ligans grundserie avslutas inför tomma läktare – vd:n beskriver situationen som exceptionell: "Vi får nu planera hur det är klokast att avsluta säsongen"

Från 2020
Uppdaterad 12.03.2020 15:58.
I Åbo har publiken tidvis lyst med sin frånvaro redan före FM-ligans beslut.
Bildtext I Åbo har publiken tidvis lyst med sin frånvaro redan före FM-ligans beslut.
Bild: All Over Press

FM-ligan i ishockey meddelar att torsdagskvällens matcher spelas utan publik. Orsaken är coronaviruset som nu sprids i Finland.

Det är regeringens beslut att inte rekommendera publiktillställningar för över 500 personer som ligger bakom ligans beslut. Rekommendationen gäller fram till slutet av maj. Ligan uppmanar nu biljett- och säsongskortsinnehavare att följa ligaklubbarnas informationskanaler.

FM-ligan befinner sig på slutrakan. På torsdag spelas sju matcher och grundserien avslutas på lördag då sju matcher spelas.

Det är tänkt att slutspelet ska inledas tisdagen den 17 mars. Från ligans håll meddelar man att man återkommer med information beträffande slutspelet.

– Tillsammans med klubbarna funderar vi på hur det är klokast att framskrida, säger ligans vd Riku Kallioniemi till Yle Urheilu.

"Situationen är helt exceptionell"

Allt pekar på att det inte blir något slutspel med publik på läkarna.

– Det känns givet utifrån dagens besked, förutsatt att vi inte får någon ny information. I praktiken betyder det att vi inte heller i slutspelet kan släppa in folk. Vi får nu planera hur det är klokast att avsluta säsongen, konstaterar vd:n.

Det står oavsett klart att det är ett tufft ekonomiskt bakslag.

– Visst spelar slutspelet en central roll ur ett inkomstperspektiv. Vi går miste om märkbara inkomster. Situationen är helt exceptionell.

– Det handlar om ett inkomstbortfall som vi aldrig förr har sett, säger Kallioniemi.

KHL-klubben Jokerit gör som FM-ligan

Jokerit, som på onsdagskvällen avancerade till KHL-slutspelets andra omgång, meddelar att kvartsfinalmatcherna i Helsingfors mot SKA S:t Petersburg spelas inför tomma läktare.

Klubben skriver att man hoppas på förståelse av fans och sponsorer.

Torsdagens matcher:

Jukurit – HPK
KalPa – Lukko
Pelicans – SaiPa
Sport – Kärpät
Tappara – KooKoo
Ässät – TPS

Lördagens matcher:

HPK – Ilves
JYP – Sport
KooKoo – KalPa
Kärpät – Ässät
Lukko – HIFK
SaiPa – Pelicans
TPS – Jukurit

Diskussion om artikeln