Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Suninen knep sin tredje pallplacering då Mexikos VM-rally avslutades en dag för tidigt – segraren Ogier missnöjd: "Det här rallyt borde inte ha körts"

Från 2020
Uppdaterad 15.03.2020 08:02.
Teemu Suninen.
Bildtext Teemu Suninen fick det att stämma i Mexiko.
Bild: EPA/Reporter Images

Teemu Suninen har knipit sin tredje pallplacering i karriären. Suninen var trea i Mexikos VM-rally som avslutades en dag tidigare än planerat. För Sebastien Ogier blev det ännu en seger i Mexiko men fransmannen var inte nöjd över att tävlingen genomfördes.

Säsongsstarten var inte den bästa för Teemu Suninen, men i säsongens tredje VM-rally kom äntligen den första pallplaceringen för året.

Suninen slutade på en fin tredje plats som avslutning på Mexikos VM-rally, bara 10 sekunder från tvåan Ott Tänak och dryga halvminuten efter segraren Sébastien Ogier.

– För att vara ärlig så är det här mer än jag hoppades på. Vi klarade av att hålla jämn fart och lyckades undvika problem, säger Suninen på WRC:s webbplats.

Sébastien Ogier knep segern i Mexiko för sjätte gången i karriären. Segern var den första efter stallbytet till Toyota. Hans marginal ner till Tänak var 28 sekunder.

Ogier gick nu upp jämsides med Sébastien Loeb i antalet segrar i Mexiko.

"Hälsan måste gå först"

Ogier var ändå av den åsikten att rallyt inte borde ha gått av stapeln alls.

– Den här segern känns helt annorlunda än alla andra segrar, för det här VM-rallyt borde inte ha körts! Att värna om människornas liv och hälsa måste komma först – allra främst före racing. Om vi sätter supportrarna i fara här så har segern inget värde, skriver han på Twitter efter tävlingen.

Mexikos VM-rally avbröts på hälft. På WRC:s webbplats meddelade serien att de avslutar rallyt redan på lördagen, och lämnar de tre sista specialsträckorna på söndagen okörda.

Kalle Rovanperä var till slut femma, två minuter och 20 sekunder från täten. Esapekka Lappi tvingades avbryta redan i går efter att hans bil totalförstördes.

Nästa VM-rally är menat att gå av stapeln i maj i Portugal. VM-rally i Argentina i april har redan inhiberats.

Diskussion om artikeln