Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Veckoslutsläsning: Trendigt att bo på landet, elever provar på att vara företagare och idrottsstjärnan som avslutar sin karriär

Från 2020
Hallaharsoa pellolla.
Bildtext Att bo på landet kan bli trendigt i framtiden.
Bild: Petteri Bülow / Yle

I går tog en era slut inom finländsk skidskytte då Kaisa Mäkäräinen valde att lägga den världen bakom sig. Mäkäräinen har bjudit på dramatiska vändningar och en svängig karriär. Men inte minst en massa fina minnen. I artikeln ser vi tillbaka på höjdpunkterna i Mäkäräinens karriär.

Många finländare väljer att bosätta sig i städer och det är en trend som förutspås fortsätta också under 2020-talet. Men det finns också tecken på en motreaktion på urbaniseringen: landsbygden. Att bo på landet kan alltså bli trendigt i framtiden. I artikeln listar framtidsexperten Mikko Dufva sex faktorer som spelar in.

Petri Hollmén i S:t Karins blev smittad av coronaviruset. Några dagar efter att Hollmén kom hem från Tyrolen i Österrike fick han låg feber en natt. Det här var det enda symptom han hade.

På Mattlidens gymnasium får studerande prova på att vara företagare ett år. För de som deltar i programmet är det ett sätt att testa på att jobba som företagare utan att ta en stor risk.

Ha en fin kväll!

Diskussion om artikeln