Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Elina Gustafsson ute ur Europas OS-kvalturnering: Förlorade mot regerande världsmästaren i andra omgången – Potkonen inleder jakten i morgon

Från 2020
Uppdaterad 16.03.2020 08:51.
Elina Gustafsson.
Bildtext Elina Gustafsson vann den första matchen i London.
Bild: /All Over Press

Boxaren Elina Gustafsson hade inlett OS-kvalturneringen i London bra men i den andra omgången blev det för tufft. Gustafsson är därmed ute ur turneringen efter två omgångar. Finlands kanske största hopp, OS-bronsmedaljören Mira Potkonen, inleder sin turnering i morgon. På måndagen meddelade arrangörerna att publiken portas.

Den näst sista OS-kvalturneringen i boxning är i full gång i London.

Europas OS-kvalturnering började bra för Elina Gustafsson som vann klart mot Aleksandra Rapaic från Serbien i den första omgången.

I den andra omgången blev ändå motståndet för tufft. Gustafsson ställdes mot den regerande världsmästaren från Turkiet. Busenaz Sürmeneli vann klart med 5 – 0 och det blev alltså ingen kvartsfinalplats för Gustafsson som nu är ute ur turneringen.

Gustafsson tävlar i 69-kilos klassen och har inte tidigare varit med i OS.

Potkonens jakt inleds i morgon

Den andra finländska boxaren som kunde ha chans att knipa en OS-biljett är Mira Potkonen. Potkonen var med i OS i Rio år 2016 och knep där en bronsmedalj.

Hon inleder jakten på en biljett til OS i Tokyo på tisdagen. Potkonen tävlar i 60-kilos klassen och inleder turneringen direkt i den andra omgången. Där ställs hon mot brittiskan Caroline Dubois.

Åskådarna har tills vidare fått vara på plats i London men på måndagen kom beskedet att publiken nu portas.

Efter Europas OS-kvalturnering i London återstår ännu en kvalturnering. Finalkvalturneringen arrangeras i maj i Paris och där deltar boxare från alla världsdelar.

Källa: STT

Texten uppdaterad efter beskedet om att publiken portas.

Diskussion om artikeln