Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två lag har hoppat av men slutspelet verkar fortsätta – Juha Metsola: ”Jag förstår inte vad KHL håller på med”

Från 2020
Juha Metsola spelar i KHL.
Bildtext Juha Metsola vill att KHL ska stoppa säsongen.
Bild: GettyImages

Den enda rätta lösningen är att avbryta säsongen nu, säger målvakten Juha Metsola några dagar innan det är tänkt att hans klubb Salavat Julajev Ufa ska inleda den andra slutspelsrundan i KHL. Den ryska ligan har ännu inte gått ut med något besked om man tänker spela vidare eller inte.

KHL är den enda ishockeyligan i Europa som inte ställt in säsongen. Den första slutspelsrundan är avgjord och enligt planen ska nästa börja på tisdag.

I lördags blev Jokerit det första laget i ligan att självmant dra sig ur slutspelet och i dag valde Barys Nur-Sultan att följa Helsingforsklubbens exempel.

Bland de sex kvarvarande lagen finns Salavat Julajev Ufa med målvakten Juha Metsola och finländaren har sin åsikt klar om vad som borde ske.

– Jag förstår inte vad KHL håller på med. Den enda rätta lösningen skulle vara att avbryta säsongen nu direkt. Säsongen borde egentligen ha stoppats redan för några dagar sedan, säger Metsola till tidningen Aamulehti (bakom betalmur).

Slutspelet brukar vara höjdpunkten på säsongen men Metsola påpekar att framgång väger lätt i den rådande situationen.

– Vad finns det för värde i det om en del lag drar sig ur och ishallarna är tomma, säger han.

Juha Metsola spelar i KHL.
Bildtext Juha Metsola gör sin andra säsong i Salavat Julajev Ufa.
Bild: KHL-Marketing / AOP

Kurri räknar inte med sanktioner efter beslutet

Enligt slutspelschemat ska Salavat Julajev Ufa möta Ak Bars Kazan i den andra omgången. För Jokerits del skulle slutspelet ha fortsatt med matchserie mot SKA S:t Petersburg.

Efter att Jokerit fattade sitt beslut i lördags meddelade man KHL och redogjorde för situationen i Finland och om klubbens vilja.

Även om ligan kan vara oberäknelig så räknar Jokerits styrelseordförande Jari Kurri med att beslutet inte kommer att få några större konsekvenser.

– Jag ser ingen större risk, vi hade goda argument och gjorde ett djärvt men rätt beslut, säger han till STT.

Samtidigt sticker Kurri inte under stol med att beslutet var tufft med tanke på hur laget spelat den här säsongen och ekonomin.

– Jag är stolt över laget, vi hade många skador under säsongen men vi spelade bra. SKA är ett lag som lockar publik så det kommer att bli ett ekonomiskt bakslag. Tids nog kommer vi att veta hur mycket det påverkar, säger han.