Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spelarnas förslag för resten av NHL-säsongen: Grundserien avslutas i juli, slutspelet pågår till september

Från 2020
Rask räddar ett friläge från NY Islanders.
Bild: AFP / Lehtikuva

Starta slutspelet i augusti, finalserie i september och draft i oktober. Dessa punkter ingår i ett förslag som NHL-spelarna har arbetat fram. Förslaget kommer nu att presenteras för spelarfacket.

Det kommer inte att spelas NHL-ishockey före tidigast i mitten av maj. Det här på grund av att de amerikanska och kanadensiska hälsomyndigheterna infört restriktioner gällande folksamlingar.

Från ligans sida undersöker man möjligheten att starta upp träningsläger i slutet av april, men enligt TSN är spelarna inte lika optimistiska och har därför utarbetat ett inofficiellt förslag på hur säsongen kunde slutföras.

Enligt spelarnas förslag skulle man kunna inleda säsongen i början av juli med träningsläger, och i slutet av månaden skulle grundserien spelas klart. Lagen har mellan elva och fjorton matcher kvar att spela i grundserien.

Slutspelet skulle sedan starta i augusti och pågå in i september då finalserien spelas. Spelarna anser vidare att draften kunde äga rum i oktober och då skulle även transferfönstret öppna.

Säsongen 2020–21 skulle börja i november och pågå till slutet av juni.

– Man planerar att presentera förslaget för spelarfacket och att det sedan ska föras vidare till ligan. Jag har förstått att ligan i det här skedet kommer att överväga alla förslag, säger journalisten Frank Seravalli i TSN:s program Inside trading.

Enligt Seravalli har en majoritet av spelarna som tagit del av förslaget godkänt det.

– Om säsongen fortsätter är det viktigaste att formatet som väljs gör vår historia rättvisa. Det är mycket spekulationer just nu men vi går igenom alla förslag, har NHL-kommissionären Gary Bettman tidigare sagt till TSN.

På onsdagsmorgonen bekräftade också NHL sitt första fall av coronaviruset. Det är en spelare i Ottawa Senators som testat positivt men uppges ha milda symptom och är just nu isolerad.

Diskussion om artikeln