Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb utmanar Jaros juniorer att trixa med en rulle toalettpapper – försöket till jonglering från Sparvs flickvän får honom att skratta: ”Bland de sämsta jag sett”

Från 2020
Simon Skrabb på landslagsträning.
Bildtext Simon Skrabb.
Bild: Lehtikuva

Tråkigt där hemma? Då kan du försöka upprepa Simon Skrabbs bedrifter med en rulle toalettpapper. Plocka fram en egen rulle och visa dina kunskaper i jonglering.

Idrottsvärlden är så gott som fullständigt pausad på grund av coronaviruset. Italien är ett av de värst drabbade länderna – och där sitter bland annat fotbollslandslagets Simon Skrabb i karantän.

Det spelas ingen fotboll i Italien just nu, och Brescia-spelaren Skrabb har skickat ut en utmaning via moderklubben Jaros Twitterkonto under hashtaggen #skrabbchallenge som framför allt riktar sig till klubbens juniorer. Det handlar om jonglering med en rulle toalettpapper.

Närmare instruktioner för att delta i utmaningen på sociala medier hittas på Jaros webbplats.

– Utmaningen är till för att sysselsätta Jaros juniorer när de är hemma nu, meddelar Skrabb till Yle Sporten.

”Kan det vara det sämsta försöket hittills?”

Jonglering med en rulle toalettpapper – enkelt eller svårt?

– Det är inte svårt när man hittar knixen, säger Skrabb.

På sociala medier finns också utmaningen #toiletpaperchallenge – det vill säga exakt samma sak som det Skrabb utmanar Jaros juniorer med.

Under onsdagen lade Skrabbs landslagskompis Tim Sparv upp en video där Sparvs flickvän gjorde ett försök.

”Det här är skrämmande. Kan det vara det sämsta försöket hittills?”, skriver Sparv på Twitter.

– Jag såg hennes försök. Med handen på hjärtat säger jag att det är bland de sämsta jag har sett, kommenterar Skrabb med ett skratt.

Italien hoppas på spel i maj

Brescia ligger i Lombardiet – en region i norra delen av Italien som är hårt drabbad av coronaviruset.

Skrabb har erfarenhet av karantänlivet – en vardag som finländare har fått stifta bekantskap med de senaste dagarna. Han konstaterar att man får tråkigt om man inte håller sig sysselsatt.

– Se till att hålla på med vad som helst. Jag jobbar med mitt företag dealfinder.fi, tränar, lagar mat, umgås och solar när det är möjligt.

Tidigare under onsdagen sa det italienska fotbollsförbundets ordförande Gabriele Gravina att man hoppas att Serie A-spelet kan upptas i början av maj.

– Jag hoppas att inga sportsliga beslut tas utan att människors hälsa går först. Det är absolut viktigast. Om allt har lugnat ner sig så spelar vi, annars gör vi inte det är min åsikt, säger Skrabb.

Enligt Skrabb är det väldigt lugnt på stan i Brescia för tillfället.

– Dödssiffrorna ökar kraftigt fortfarande och mer folk insjuknar i landet.