Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

From Vega with love - på onsdag bjuder vi på nostalgikväll för dig som är över 70

Från 2020
Uppdaterad 23.03.2020 12:04.
en ung man och en kvinna sitter på en soffa, svartvit bild

På onsdag kväll den 25 mars samlar vi alla som är över 70 till en kväll av nostalgi och trevliga minnen. Yle Vega har en specialsändning kl 17.30-21.

Är du född år 1950 eller tidigare så har du säkert många intressanta och härliga minnen som du kan glädja radiolyssnarna med.

Minns du hur familjens första tvättmaskin förändrade vardagen? Hur var det att börja ringa telefonsamtal utan att först bli kopplad till en telefoncentral? Vem fick ditt första direkta telefonsamtal?

Vilken sångare eller orkester gav dig rysningar då de spelade på radion eller på hembyns danslave? Vilken grammofonskiva lade ni på hemma en lördag kväll?

Kanske du har romantiska minnen som du vill dela med dig av från din ungdom? Hur gick sällskapandet och friandet till?

Vi vill ta del av dina berättelser om romantik, teknik, sångare och filmstjärnor som var pop då. Men du kan också dela med dig av andra ämnen och minnen om du så önskar.

Hör av dig före onsdagens sändning via telefon eller via frågeformuläret

Skriv ett minne eller två i fältet nedan. Skriv också dina kontaktuppgifter så kanske vi ringer upp dig i sändningen. Vill du inte bli uppringd så lämnar du bort telefonnumret.

Du kan också ringa till Vegatelefonen 044-421 4848. Där hör du en telefonsvarare. Lämna ett meddelande i svararen - berätta kort om det minne du vill dela med dig av och lämna också ditt telefonnummer.

Vi välkomnar alla kring radion på onsdag kväll, men i första hand riktar vi oss nu till alla äldre som är hemma och inte har möjlighet att umgås med vänner och släktingar på grund av rådande läget.

Kvällen är inte tänkt att vara ett musikönskeprogram men vi spelar hela kvällen musik som var populär då 70+:arna var unga.

I Vegastudion sitter på onsdag kväll Camilla Andelin, Magnus Hansén och Hans-Åke Manelius.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Diskussion om artikeln