Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget spel i Premier League på ett bra tag – reglerna justeras för att rädda säsongen

Från 2020
Norwichs Teemu Pukki firar sitt straffmål mot Tottenham.
Bildtext Teemu Pukkis Norwich ligger pyrt till i bottenstriden.
Bild: imago images / Focus Images / All Over Press

Engelsk fotboll tar till nya medel för att rädda sin Premier League-säsong. Målet är att kunna spela klart ligan i sommar – och därför skrev man om reglerna på ett extrainsatt möte.

Tv-tablåerna gapar tomma på helgerna – på grund av coronaviruset. Den europeiska klubblagsfotbollen står stilla, men planen är att få igång den så snabbt det bara går.

I dag presenterade Premier League en plan för hur man ska kunna slutföra den pågående ligasäsongen.

På sin webbplats skriver ligan att man har gett sitt stöd till Uefa för att flytta sommarens fotbolls-EM – som flyttades till sommaren 2021 i tisdags – för att skapa en möjlighet att spela klart de europeiska ligorna och cuperna.

På dagens möte skrev man om det engelska fotbollsförbundet FA:s regler. I de gamla reglerna stod det att en säsong måste avslutas den 1 juni, men nu ger man grönt ljus för att förlänga den här säsongen på obestämd tid för att kunna spela klart ligan.

Dessutom fortsätter pausen för Premier League. Det blir inga matcher före den 30 april och hur det blir efter det beror på läget med coronaviruset.

– Spelarnas, ledarnas och supportrarnas hälsa är vår första prioritet. Vi kommer att undersöka alla möjligheter för att återuppta säsongen, skriver ligan på sin webbplats.