Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Rederi vädjar till passagerare på Utörutten: Undvik resor som inte är nödvändiga

Från 2020
Uppdaterad 19.03.2020 17:56.
Utsikt från havet över Utö, där den rödvita fyren speglas i vattnet.
Bild: Juha Laaksonen / Yle

Rederiet Saariston Meritie ber förbindelsetrafikens användare och företagare längs med Utörutten att beakta NTM-centralens instruktioner gällande coronaviruset.

Rederiet vill speciellt påminna om rekommendationen att undvika all verksamhet som inte är nödvändig, såsom fritidsresor med förbindelsebåtar.

- Det här vill vi speciellt understryka för att fartygets besättning, invånare som tillhör riskgrupper, eller någon annan, inte ska utsättas för smittorisk, skriver vd Mikko Fagerroos på Facebook.

Ett rödvitt fartyg vid stranden med dimma bakom.
Bild: Linus Hoffman / Yle

Förbindelsebåten är enligt Fagerroos det enda möjliga transportmedlet för många fastbosatta öbor. Ifall besättningen exponeras för viruset sätts de i karantän. Enligt Fagerroos kan man ordna med reservbesättning, men ifall flera karantäner skulle bli aktuella kunde det tvinga rederiet att avbryta trafiken.

- Därför vill vi vädja till användarna: Förstå allvaret i situationen, tänk på egen och andras hälsa, och skippa resan ifall det inte är frågan om en fastbosatts resa, transport av varor, arbetsresa eller resa på grund av nödsituation. Kom inte till skärgården för att sitta av karantän, hälsar Fagerroos.

- Vi bär alla nu ett ansvar. Nu får man inte vara självisk, avslutar Fagerroos.

Diskussion om artikeln