Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Alpina landslaget en profil fattigare – Jens Henttinen tackar för sig

Från 2020
Jens Henttinen förklarar med armen hur han ska åka i söndagens slalomdeltävling i Levi 2019.
Bildtext Jens Henttinen vann 16 Fis-tävlingar under sin karriär.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Alpina skidåkaren Jens Henttinen har bestämt sig för avsluta sin karriär. Hans främsta merit blev en 30:e plats i VM för ett år sedan.

Det alpina landslaget fortsätter att tappa skidåkare.

Efter Victor Malmström, Marcus Sandell och Andreas Romar var det i dag Jens Henttinens tur att sätta punkt för sina aktiva karriär.

27-åriga Henttinen meddelade på sitt Instagram-konto att det inte blir någon fortsatt elitsatsning.

– Det har varit en fantastisk resa och jag är tacksam att jag haft möjligheten att jaga mina drömmar. Jag hade sett framemot att tävla ännu i år, men jag antar att säsongen är förbi, skriver Henttinen.

VM-debut i Åre

Henttinen debuterade i världscupen hösten 2012 och totalt startade han i 22 VC-deltävlingar. Några poäng blev det dessvärre inte för slalomspecialisten.

Henttinen var lovande som junior och slutade bland annat sexa i JVM 2014. En tävling som vanns av norska superstjärnan Henrik Kristoffersen.

Förra året fick Jens Henttinen göra sin VM-debut på seniornivå i Åre. Han var med i lagtävlingen där Finland slutade nia och i slalomtävlingen slutade han på en 30:e plats.

Den alpina världscupsäsongen är avslutad på grund av coronaepidemin. Under säsongen 2019/20 lyckades två finländare knipa poäng i världscupen: Nella Korpio och Samu Torsti.

Diskussion om artikeln