Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Starten på F1-säsongen dröjer – ytterligare tre tävlingar flyttas fram

Från 2020
Uppdaterad 19.03.2020 18:13.
Valtteri Bottas kör mot Lewis Hamilton i Baku.
Bild: Valdrin Xhemaj / EPA-EFE / All Over Press

Det kommer inte att köras några F1-tävlingar den närmaste tiden. I dag bekräftades det att tävlingarna i Holland, Spanien och Monaco är framflyttade.

Redan i februari valde F1 att flytta fram Kina GP på grunda av coronaviruset. Det fanns ändå förhoppningar att säsongen skulle starta som planerat i Australien, men bara några timmar innan den första träningen ställdes tävlingen in.

Sedan kom ett snabbt besked att det inte blir några tävlingar i Bahrain och Vietnam, men F1 hoppades ändå att man skulle kunna börja tävla i Europa i maj.

Men så blir det inte. I dag klarnade det att samtliga tre tävlingar i maj flyttas fram. Det betyder att man inte kommer att köra i Holland, Spanien och Monaco.

– Formel 1, Fia och de tre arrangörerna har fattat beslutet för att säkerställa hälsan och säkerheten hos förarna, personalen och fansen, skriver F1 på sin webbplats.

Nästa tävling på den ursprungliga tävlingskalendern är Azerbajdzjans GP den 7 juni. Det är med andra ord då som premiären tidigast kommer att ske.

– Vår intention är att starta säsongen så fort det är säkert att köra efter maj, skriver man.

F1:s motorsportchef Ross Brawn har tidigare sagt att man försöker få in 17–18 på den nya tävlingskalendern.

Hollands GP skulle i år göra comeback efter en paus på 35 år. Spaniens GP har haft ekonomiska bekymmer länge men årets tävling räddades tack vare statlig finansiering.

Diskussion om artikeln