Nu bjuder vi på Strömsös bästa och billigaste vardagsmat i ett paket – det är rekordmånga som kockar hemma just nu
Det är många som står inför en ny vardag med distansjobb och hungriga barn hemma som måste få mat med jämna mellanrum. Strömsö vill dra sitt strå till stacken och erbjuda alla hjälp med vardagsmaten. Vi har rotat i vårt receptarkiv med ungefär 600 recept och valt ut de bästa och enklaste recepten.
Efterfrågan på inhemsk mat har ökat rekordartat sedan coronaviruset slog till. Enligt livsmedelsindustriförbundet kommer maten ändå att räcka till. Därför finns ingen orsak att hamstra mat. Men man kan alltid kocka smart för att få vardagen att löpa lättare.
Gör en stors sats tomatsås som du använder i olika rätter
I det här receptet hittar du en god tomatsås. Gör en stor sats av såsen och frys in den eller ställ in i kylskpået. Samma sås går sedan att använda i till exempel en tomatpaj, tomatpasta, korvstroganoff, ratatouille eller på pizzan. Den går också bra att servera till exempel med en bit kyckling.
Barnen kan sjäva göra busenkla quesadillas
Några färdiga tortillaplättar, lite ost och en valfri fyllning. Ett varv i stekpannan och du har en rätt som åtminstone de äldre barnen snabbt kan fixa själva. I vår vegetariska version kör vi med fyllningen bönor, salsa och ost.
Köp inhemska råvaror – ät mycket potatis och rotfrukter.
Plättar är alltid populära. Om du vill ha dem i en matigare version kan du använda potatis i smeten. Till Strömsös frasiga potatisplättar kan du servera vad som helst, varför inte en röra gjord på tonfisk, lite crème fraiche och finklippt dill.
Har du potatis över från gårdagens kok? Då kan du bara krossa dem i en ugnsform och gratinera med t.ex. getost. Läckert och enkelt också utan tillbehör.
Rotfrukter passar också utmärkt i en gryta eller soppa. Den här smakrika rotsaks- och linssoppan är en bra inkörsport till den som vill få in mera baljväxter i maten.
Ät ute – få frisk luft och ett äventyr på köpet
När familjerutinerna rubbas kanske det finns mera tid för att göra saker man inte normalt brukar göra, också då det kommer till matlagning.
Mat som tillreds ute smakar ofta godare. För de här tunnbröden behöver du bara en gjutjärnspanna, öppen eld och några minuter för gräddning.
Tunnbröden kan ätas som sådana med smör eller valfritt pålägg. Om du vill servera dem med en god fyllning kan du testa vår version med svamp och rökt kött.