Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Real Madrid-anfallare trotsade utegångsförbudet och åkte hem till Serbien vars premiärminister röt till: "Fotbollsstjärnor som han är inga bra förebilder"

Från 2020
Uppdaterad 20.03.2020 12:24.
Luka Jovic flydde fältet i Madrid.
Bildtext Luka Jovic flydde fältet i Madrid.
Bild: /All Over Press

De europeiska fotbollsserierna är stängda eller åtminstone satta på paus, och otaliga fotbollsspelare är i princip i karantän. Så även i spanska La Liga och i Real Madrid. Real Madrid-stjärnan Luka Jovic fick nog av tristessen och drog iväg hem till Belgrad trots utegångsförbud och förbud att avlägsna sig.

Den schweiziska tidningen Blick skriver att Luka Jovics drag fått både serbiska myndigheter och medier att bli förbannade. För att inte tala om hans klubb Real Madrid.

Den serbiska tidskriften Kurir går så långt som att anklaga Jovic för fara:

– Hej pojkspoling, vill du döda oss alla?

Tidskriften Blic beskyller Jovic för nonchalans.

– I stället för karantän har han kul i Belgrad, skriver tidningen och syftar på att Jovic firade sin flickväns födelsedag i den belgradska natten.

Serbiens premiärminister Ana Brnabic är också upprörd över Jovics beteende.

– Fotbollsstjärnor som han är inga bra förebilder. De förtjänar miljoner och ignorerar alla karantänregler bara för att åka hem, säger Brnabic.

Hans klubb Real Madrid säger å sin sida att det kommer att bli stränga följder för den unge serben.

Förstår inte uppståndelsen

Luka Jovic säger själv, enligt Blick som citerar den spanska tidningen Marca, att han inte förstår varför det blivit så mycket ramaskri av hans hemresa.

– Jag testade negativt för coronaviruset i Madrid och bestämde mig för att åka hem till Serbien och tillbringa tiden med min familj. När jag anlände till Serbien testades jag på nytt och igen var testet negativt, säger Jovic.

Jovic säger dessutom att han fått tillstånd av Real Madrids medicinska team att åka, och att det därför är deras ansvar.

– Det är tråkigt att andra inte gör sitt jobb ordentligt och inte ger mig klara direktiv för hur man ska leva sitt liv under isoleringen.

Trots att de flesta fotbollsstjärnorna veterligen lyder diverse uppmaningar om karantän och isolering, torde Jovic inte vara den enda som "flytt" till hemlandet.

Enligt Blick skriver den franska dagstidningen Le Parisien att PSG-stjärnorna Neymar och Thiago Silva trotsat utreseförbudet och rest hem till Brasilien där de för tillfället kan leva ett ledigare liv än i Frankrike.

Källa: Blick.

Diskussion om artikeln