Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sébastien Ogiers kritik inte omotiverad: en arbetare smittad av coronaviruset under Mexikos VM-rally – WRC väntar fortfarande med besked om kommande tävlingar

Från 2020
Sébastien Ogier.
Bildtext Sébastien Ogier vann Mexikos VM-rally och leder serien efter tre deltävlingar.
Bild: EPA/Reporter Images

En person som arbetade under Mexikos VM-rally är smittad av coronaviruset meddelar VM-serien på sin webbplats. Nu ombeds alla personer som varit i kontakt med arbetaren höra av sig ifall de också smittats. WRC har inhiberat nästa deltävling i Argentina men vill ännu inte ta beslut gällande VM-rallyt i Portugal eller sen följande deltävling i Italien.

En person som arbetade i ett marknadsföringsteam under Mexikos VM-rally har bekräftats vara smittad av coronaviruset. Det meddelar WRC på sin webbplats. Personen får för tillfället vård i Mexiko.

Arbetaren ska ha dragit sig tillbaka till sitt eget hotellrum så fort han fick symptom. VM-serien har ändå nu bett att personer som varit i kontakt med den smittade under rallyt hör av sig ifall de själva smittats.

Redan då VM-rallyt i Mexiko avbröts en dag för tidigt och Sébastien Ogier utsågs till vinnare kritiserade han arrangemanget. Han menade att rallyt inte alls borde ha körts.

– Den här segern känns helt annorlunda än alla andra segrar, för det här VM-rallyt borde inte ha körts! Att värna om människornas liv och hälsa måste komma först – allra främst före racing. Om vi sätter supportrarna i fara här så har segern inget värde, skrev han på Twitter efter tävlingen.

Nästa VM-rally skulle gå av stapeln i Argentina men den deltävlingen är flyttad. Som det nu ser ut kommer rallysäsongen att fortsätta i maj i Portugal och därefter i Italien i början av juni.

I ett pressmeddelande i dag skriver WRC att de ännu inte är beredda att inhibera de tävlingarna.

– Förberederlserna inför VM-rallyt i Portugal (21-24 maj) samt VM-rallyt i Sardinien (4-7 juni) fortsätter. Internationella bilsportsförbundet (FIA) och WRC kommer inte att göra några beslut före nya uppgifter om nödläget i länderna är tillgängligt, skriver de.

Enligt deras uppgifter kommer de portugisiska myndigheterna att komma med en uppdatering i början av april medan italien bör komma med ny information den 25 mars.

Diskussion om artikeln