Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Veckoslutsläsning: Charlotte Ramplings karriär, dagbok från coronadrabbade Italien och skogsarbetare som möter motgångar

Från 2020
En polisrobot påminner människor om att de ska bära skyddsmask, och mäter febern på dem.  Shenzhen,  provinsen Guangdong 6.3.2020
Bildtext En polisrobot påminner människor om att de ska bära skyddsmask, och mäter febern på dem. Shenzhen, provinsen Guangdong 6.3.2020.

Här kommer lite kvällsläsning för lördagen.

Charlotte Rampling är en europeisk filmstjärna, berömd för sin blick som utan ett enda ord kan berätta mera än flera sidor filmmanus. I artikeln berättar hon om hur allting började, om sin depression, om varför hon hoppade av en Hollywood-karriär, och om sin framgångsrika comeback.

Hur bra koll har du på gränserna för vår yttrandefrihet? Vad får man dela, vem får man filma och får man göra parodi på polisen? Testa din kunskaper i quizet!

Långa perioder av plusgrader och mängder med regn har förhindrat skogsarbetet ute i skogarna. - Vi har gjort så gott vi kan men det har inte gått att ta sig till alla områden som det var planerat. Då har vi fått hitta på en plan B och göra något som vi inte hade räknat med, säger Arnold-Larsen som jobbar som drivningsförman vid Södra skogsreviret i Borgå.

Journalisten Christin Sandberg har sedan några år tillbaka rapporterat om händelserna i Italien för Svenska Yle. I hennes dagbok om coronaläget i Italien delar hon sina tankar och reflektioner över vad som händer när coronaviruset får ett land i sitt grepp.

Då coronaviruset slog till blev hygien och isolering viktigare än någonsin. Det här har gett robotföretag medvind, och en del produkter och serviceformer är nu mycket mer eftertraktade än vad de var före krisen.

Ha en fin kväll!

Diskussion om artikeln