Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ägaren till Skrabbs och Joronens italienska klubb: ”Hur kan man tänka på Serie A-titeln när vi har en epidemi i landet?”

Från 2020
Simon Skrabb i farten.
Bildtext Simon Skrabb flyttade till Brescia i januari och har hunnit hoppa in i några Serie A-matcher.
Bild: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/All Over Press

Serie A-säsongen är uppskjuten på obestämd tid. Enligt Brescias ägare Massimo Cellino är det dags att sätta punkt och börja om på ny kula i höst. "Jag kunde inte bry mig mindre om fotboll just nu", säger Cellino till italiensk press.

Det finns inga andra alternativ än att avbryta Serie A, stryka säsongens resultat och börja om från början i höst. Det säger Massimo Cellino i en intervju med den italienska tidningen Corriere dello Sport.

– Det är hög tid att vara realistisk. Det här är en epidemi, säger Cellino.

Han är ägare för Brescia – nykomlingen där de finländska landslagsspelarna Simon Skrabb och Jesse Joronen håller till.

Brescia ligger i Lombardiet i norra Italien – den del av landet som är värst drabbad av coronaviruset. Tusentals italienare har dött på grund av coronaviruset och i Lombardiet har över 25 000 personer smittats enligt nyhetsbyrån AFP.

– Man kan inte spela fotboll mer den här säsongen. Det är bara att tänka på nästa säsong, säger Cellino.

Några lag vill träna igen

Det har inte spelats ligafotboll i Italien på flera veckor. Med tanke på läget i tabellen har Cellino all orsak att hoppas på att resten av Serie A ställs in och säsongen stryks.

Med tolv omgångar kvar att spela ligger Brescia sist i tabellen. Avståndet upp till säker mark är långt.

Ett par av de bästa lagen – tvåan Lazio och sexan Napoli – har meddelat att de vill börja träna igen nästa vecka. Det skulle strida mot nya, hårdare restriktioner från den italienska staten.

– Hur kan man tänka på Serie A-titeln när vi har en epidemi i landet? Jag kunde inte bry mig mindre om fotboll just nu, säger Cellino.

– Säsongen är ett avslutat kapitel. Om någon vill ha titeln är det bara att ta den. Jag säger inte det för att Brescia ligger sist i serien. Vi ligger där för att vi förtjänar det och jag är den första att erkänna det.

Galenskap att spela CL-match

Bergamo är en annan ort i Lombardiet och därifrån kommer Atalanta. För några veckor sedan gick laget vidare i Champions League, men enligt en immunolog som Corriere dello Sport har pratat med var det galet att matchen mot Valencia spelades.

– Det finns antagligen flera katalysatorer som ligger bakom spridningen av viruset. Matchen mellan Atalanta och Valencia kan mycket väl vara en av dem, säger Francesco Le Foche till tidningen enligt SVT.

– Den passar in tidsmässigt. Det här var för en månad sen. Tusentals människor firade på läktaren, bara centimeter ifrån varandra. Det var eufori, skrik och kramar.

Över 44 000 supportrar fanns på plats för att se Atalantas hemmamatch som spelades på San Siro i Milano. I mars har en stor del av Valencias trupp drabbats av coronaviruset.

Diskussion om artikeln