Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Självsäker Robert Helenius vill möta Anthony Joshua i jättematch: "Jag tror att jag skulle slå honom"

Från 2020
Robert Helenius spänner musklerna.
Bildtext Robert Helenius vill möta Anthony Joshua.
Bild: Rex Features/All Over Press

Boxaren Robert Helenius vädrar morgonluft efter den överraskande segern mot polacken Adam Kownacki för ett par veckor sedan. Han medger i en intervju med Sky Sports att han gärna skulle möta britten Anthony Joshua som sitter på fyra VM-bälten.

Robert Helenius säger att han nu är redo att utmana Anthony Joshua som sitter på tungviktstronen.

Joshua har endast förlorat en match i sin proffskarriär. I juni 2019 åkte han på en överraskande knockoutförlust mot amerikanen Andy Ruiz Jr, men fick revansch i december.

– Jag var verkligen överraskad av att Joshua blev knockad. Han gjorde misstag, men var vass i den andra matchen, säger Helenius till Sky Sports.

"Intressant fajt för mig"

Helenius säger att han – till skillnad från Ruiz – påminner om Joshua och att han gärna skulle möta britten.

– Jag och Joshua är lika långa. Jag har sparrat med honom. Jag har inget personligt emot Joshua, han är en bra kille. Jag rankar honom högt och jag gillar honom verkligen, men jag tror att jag skulle slå honom.

– Det skulle såklart bli ett fyrverkeri och taktik men jag tror att det skulle vara en riktigt, riktigt intressant fajt för mig, konstaterar Helenius.

En vikingainvasion

Ålänningen åker gärna till Storbritanninen för att utmana Joshua.

– Såklart, vikingarna har varit där många gånger tidigare. Det är exakt vad jag har för avsikt att göra – en vikingainvasion.

Många hade inte räknat med att Helenius skulle kunna ta sig tillbaka till världstoppen efter några tunga år. Helenius tror sig veta varför vinden vänt.

– Jag har varit skadefri i några år nu. Jag hade problem efter min axelskada och axeloperation.

– Jag har slitit med en hel del bekymmer, som handoperationer. Jag har varit sjuk och haft lungproblem men tror att jag nu är på väg tillbaka.

Diskussion om artikeln