Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Alerte erbjuder matportioner till riskgrupper i Jakobstad – utnyttjar extrakapacitet i skolköken

Från 2020
Pytt i panna.
Bildtext Maten kan antingen hämtas eller köras ut till kunderna, säger Alertes vd Håkan Forss.
Bild: Amanda Vikman/YLE

Staden Jakobstads bolag för underhålls- och stödtjänster Alerte erbjuder personer i riskgruppen förmånliga matportioner. Det här är vårt sätt att bidra, säger vd Håkan Forss.

Alertes vd Håkan Forss säger att man från Alertes sida vill underlätta vardagslivet för personer som ska undvika sociala kontakter på grund av coronaviruset.

- Vi riktar oss till äldre eller andra riskgrupper. Det finns kapacitet i centralköket nu när de flesta elever inte äter skollunch. På det här sättet vill vi vara med och hjälpa till, säger Forss.

Håkan Forss, Alerte
Bildtext Håkan Forss
Bild: Nathalie Lindvall

Välj mellan avhämtning eller hemtransport

Forss säger att Alerte inte är ute efter vinst, utan håller en förmånlig prisnivå. En portion kostar 4, 50 euro och maten kan endera avhämtas från Rådmans skolas kök eller beställas hem.

Hemtransport inom fem kilometers avstånd från centrum kostar fyra euro. Det är Alertes fastighetsservice som sköter transporterna.

Håkan Forss säger att man redan har all utrustning som krävs för att portionsförpacka mat och man har redan börjat på i mindre skala för att betjäna mindre grupper.

- Nu vänder vi oss till allmänheten och tanken är att vi fortsätter med servicen åtminstone fram till den 13 april, säger Forss.

Beställ mat dagen innan

Portionerna är kylda vid leverans och kunden värmer själv sin portion hemma.

Man kan beställa maten för en till tre dagar per gång och beställningar görs per telefon innan klockan 12 dagen innan man önskar få sin mat.

Portioner som skall levereras under måndagar beställs på fredag innan klockan 12. Telefonnumret för matbeställningar är 044 7851475. Målsättningen är att portioner som beställts med hemkörning levereras under förmiddagen.

Avhämtning av mat sker vid Rådmans skolas kök mellan klockan 11 och 13.

Diskussion om artikeln