Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Esapekka Lappi och company får köra VM-rally tidigast i juli – uppmanar alla att bära ansvar och hållas hemma: "Försök hålla humöret uppe"

Från 2020
Esapekka Lappi.
Bildtext Esapekka Lappi tvingades avbryta rallyt i Mexiko.
Bild: imago sport/AOP

VM-rallyt i Mexiko som också det avslutades på hälft ser ut att bli det sista rallyt som körs på en lång stund. Argentinas VM-rally har sedan tidigare flyttats fram och nu är det också klart att Portugals och Sardiniens deltävlingar inte körs i maj och juni.

Först Argentina i april. Nu Portugal i maj och Sardinien i juni.

Som det ser ut nu kommer nästa VM-rally att köras tidigast i juli. Då är det tänkt att deltävlingen i Kenya körs. Det blev klart i dag då WRC på sin webbplats meddelade att de två kommande deltävlingarna är uppskjutna.

Esapekka Lappi som ligger sjua efter tre deltävlingar är besviken men förstår beslutet.

– Jaså, en tråkig men väntad nyhet. Nu ska ni alla som har en möjlighet hålla er hemma, också fastän ni känner er fullständigt friska. Vi ska bära vårt ansvar i den här situationen som är ny för oss alla. Trots allt: försök hålla humöret uppe, skriver Lappi på twitter.

När alla de flyttade deltävlingarna är tänkta att köra är oklart.

Näst efter deltävlingen i Kenya i juli, är det VM-rallyt i Finland i början av augusti som gäller. En deltävling som arrangörerna ännu tror starkt att kommer gå av stapeln.

Efter Finlands VM-rally i augusti ska det i september köras i Nya Zeeland och Turkiet, och i oktober i Tyskland och Wales. Säsongen avslutas sedan den 22 november.

Efter att tre deltävlingar har körts leder Sébastien Ogier före Elfyn Evans. Thierry Neuville ligger trea. Bästa finländare är Kalle Rovanperä på en fjärde plats i tabellen just nu. Teemu Suninen är sexa och Esapekka Lappi sjua.

Diskussion om artikeln