Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Barnens Arena testas i smart-TV

Från 2020
Kuvakaappaus Lasten Areenan HbbTV-palvelusta
Bildtext Användargränssnittet är så enkelt att även barn kan använda det.

Med hjälp av tjänsten kan du titta på program som är avsedda endast för barn på Yle Arenan.

Yle har lanserat en testversion av Barnens Arena för HbbTV-enheter. Tjänsten kan användas i Samsungs, LG:s och smart-TV-apparater som har lanserats år 2018 eller senare samt Sonys modeller från och med år 2017.

“Att finnas till för barnen med ett innehåll som är tryggt och bekant, i deras hem, är viktigare än någonsin. Om Yle på något sätt kan hjälpa till i vardagen ska vi göra det. Därför testar vi den nya Barnens Arena redan nu”, säger Yle Arenans chef Gitte Laurell.

Barnens Arena är en säker tjänst som endast innehåller program för barn. I tjänsten hittar du Yles samtliga populära barnprogram, såsom BUU-klubben, Hoppsorna och Superhjälparna. Användargränssnittet är så enkelt att även barn kan använda det med tvn:s fjärrkontroll.

Tjänsten kan användas om en röd boll med texten Barnens Arena visas i TV-rutan, då användaren väljer någon av Yles kanaler. Genom att klicka på den röda knappen på fjärrkontrollen startar Barnens Arena. Användaren behöver inte ladda ned eller installera en separat app. Tjänsten används med fjärrkontrollen.

För att tjänsten ska fungera krävs en internetförbindelse som möjliggör användning av HbbTV. Tjänsten fungerar för närvarande i Digitas marknät och Telias kabelnät på både finska och svenska.

Antalet enheter kan senare utökas när vi har fått mer information om användning och erfarenheter av tjänsten.

På andra språk