Om en flykt från Alcatraz, samarbete med världsstjärnor och storbolagens krishantering - en salig blandning i Daniel Olins studio
Halvvägs genom vårsäsongen av Daniel Olin befinner sig samhället i en exceptionell situation som ingen kunnat förutse, vilket har präglat samtalen med gästerna.
Det har varit sju personliga samtal med inflytelserika personer från näringslivet, politiken och akademivärlden. Gästerna har delat med sig av allt från dramatiska familjehistorier till lugnande råd för aktiesparare.
Samhällspåverkaren Pär Stenbäck
Efter att ha besökt 157 länder har intresset för omvärlden inte mattats av för Pär Stenbäck, snarare tvärtom.
Vid 78-års ålder är han fortsatt en aktiv samhällsdebattör som gärna delar med sig av sina åsikter, men anekdoterna från sin långa karriär håller han hårdare på.
- Man ska kunna hålla på vissa hemligheter tills de är mogna att avslöjas, säger han finurligt.
Och flera anekdoter lär det bli, då Stenbäck inte har några planer på att gå i pension.

Toppdiplomaten René Nyberg
René Nyberg växte upp ovetandes om sin familjs dramatiska historia, men med en känsla av att det var någonting som han inte riktigt förstod.
- Att vi inte umgicks med mammas familj var något som man inte undrade över som barn, säger han.
I vuxen ålder uppdagade sig hela släkthistorien för honom och han skrev en bok om händelserna, "Sista tåget till Moskva".
Om sin egen väg till Moskva och hur det kom sig att han spenderade så många år där berättar han om i sitt samtal med Daniel Olin.
Att han spenderat mycket tid i Ryssland lägger också grunden för att han som Nato-vän är skeptisk till ett finländskt Nato-medlemskap.
- Jag förstår att man gärna vill lösa problemet med en stor instabil stormakt som granne, men Ryssland är ett dilemma för oss som vi inte kan lösa, vi kan bara behärska det.

Åbo Akademis rektor Moira von Wright
Det tog 102 år innan Åbo Akademi fick sin första kvinnliga rektor och Moira von Wright ansågs vara rätt kvinna för jobbet.
Hon har spenderat största delen av sitt yrkesverksamma liv utomlands och har nu återvänt till staden hon växte upp i med många nya insikter och idéer.
Hon ser redan mycket outnyttjad potential i den finska universitetsvärlden och tycker att unversitetens roll kunde stärkas.
- Som vi arbetar i dag bygger vi system som innebär begränsningar för oss själva. Vi skulle kunna göra mera som akademi, berättar hon i sitt samtal med Daniel Olin.

Vd:n och placeringsexperten Jannica Fagerholm
När tungviktaren inom näringslivet Jannica Fagerholm gästade Daniel Olin hade coronkrisen utvecklats till en ekonomisk kris.
Med sin långa erfarenhet och många styrelseuppdrag har hon sett på nära håll hur flera av landets största bolag har drabbats och medger att krisens omfattning kom som en överraskning för många.
- Vi har drabbats av en större slägga än vad jag tror någon riktigt kunde förvänta sig.
Efter att chocken har lagt sig så ser hon rationellt på läget och vågar vara svagt optimistisk inför framtiden när hon gästar Daniel Olins studio.

Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori
Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori har erfarenhet av kriser av olika slag från sin långa tid som minister och riksdagsledamot, men nu står han inför ansvaret att leda en hel stad och 38 000 anställda ut ur krisen.
- Det här är den mest exceptionella och svåraste situationen jag har varit med om och det är särskilt svårt då ingen var förberedd på det här.

Entreprenören Peter Vesterbacka
Ingenting är omöjligt för entreprenören och den evige optimisten Peter Vesterbacka.
Han väljer också att se ljust på det rådande läget trots att han fått ställa in alla sin resor. En stor omställning för Vesterbacka som vanligtvis tillbringar hälften av tiden på resande fot.
- Det här är ju helt superbra och man får otroligt mycket gjort, säger han och syftar på tiden han sparar genom att ha onlinemöten i stället för fysiska möten.
Han påminner om att många stora företag och framgångssagor har kommit till under kris.
- När det går bra klarar sig alla och när det går sämre så klarar sig bara de bästa, konstaterar han.

Biskop emeritus Björn Vikström
Ett drygt halvt år har gått sen Björn Vikström lade ner biskopsstaven för att bli lärare i teologisk etik vid Åbo Akademi.
Vikström har ändå aldrig helt stängt dörren till akademin under sin tid som präst eller biskop.
- Jag har alltid hållit ena foten i det akademiska och i kyrkan, och det tänker jag fortsätta med, men nu är tyngdpunkten i det akademiska.
Med ena foten kvar i kyrkan ser han och hör hur församlingarna kämpar för att nå ut till sina församlingsmedlemmar i dessa coronatider, då flera är i behov av det stöd och den gemenskap som kyrkor erbjuder.
- I synnerhet i den här situationen är det viktigt att vi visar att vi finns till för varandra. Det är det viktigaste, anser Vikström.

Mycket har hänt halvvägs in i säsongen
Programledaren Daniel Olin är nöjd med säsongen så här långt.
- Det har varit oerhört roligt och givande. Samtalen har bjudit på många fascinerande historier, dessutom har mina gäster med sin specialkunskap kunnat belysa flera aktuella samhällsfrågor.
- Samtidigt har vårsäsongen så här långt varit lite annorlunda än tänkt. Vi har de senaste veckorna anpassat både gästvalen och samtalen till det rådande coronaläget och avsnitten har därmed fått en tydligare aktualitetsprägel, säger Daniel Olin när vårsäsongen nu är drygt halvvägs.
Alla tidigare avsnitt av Daniel Olin finns på Arenan.