Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inställd landskamp blev virtuell match – se när Pyry Soiri och Glen Kamara mötte polska landslagsspelare i fotbollsspelet Fifa

Från 2020
Pyry Soiri och Glen Kamara i virtualfotbollsmatch mot polska landslagsspelare - Spela upp på Arenan

Inställda sportevenemang gör att fler söker sig till e-sporten, så även Finlands fotbollsherrar. Landskampen mot Polen blev av på fredagskvällen men avgjordes på virtuellt gräs.

Fredagen den 27 mars skulle har varit dagen då Finlands fotbollsherrar inledde förberedelserna inför fotbolls-EM. Finland skulle ha träningsspelat mot Polen på bortaplan och sedan åkt vidare till Frankrike för att möta de regerande världsmästarna.

Men coronaviruset kastade omkull planerna och samtliga idrottsevenemang har ställts in eller flyttats fram.

Trots att Finland och Polen inte kunde mötas på fotbollsplanen blev det en match på fredagskvällen. En virtuell match.

Det polska fotbollsförbundet kom med förslaget att länderna skulle mötas i fotbollsspelet Fifa och att landslagsspelare skulle spela matcherna. Finland nappade och ställde upp med Pyry Soiri och Glen Kamara.

Soiri och Kamara mötte Krzysztof Piatek och Krystian Bielik men dessvärre blev det förlust för de blåvita landslagsmännen. Kamara förlorade med 2–5 mot Bielik medan Piatek slog Soiri med 3–1.

– Vad kan jag säga, det gick inte som planerat. Jag kände mig bra inför matchen men han är väldigt duktig på Fifa, säger Kamara om sin match.

Bollförbundets kontaktperson inom e-fotboll Taneli Sopanen hoppas att man ska kunna ordna fler matcher under våren.

Diskussion om artikeln