Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hockeytränaren Ari-Pekka Pajuluoma som sparkades av Sport är klar för Jokerit – så här ser KHL-klubbens tränarstab ut

Från 2020
Ari-Pekka Pajuluoma lotsar Sport.
Bildtext Ari-Pekka Pajuluoma lotsade Sport hösten 2019.
Bild: Miikka Jääskeläinen / AOP

KHL-klubben Jokerit har presenterat sin tränarstab för säsongen 2020–21. Tränarna Pekka Kangasalusta och Ari-Pekka Pajuluoma, som under säsongen sparkades av sina FM-ligaklubbar, har tecknat tvåårskontrakt med Helsingforsklubben.

I fredags meddelade Jokerit att assisterande tränaren Mika Saarinen och videocoachen Janne Hietaniemi lämnar klubben. Tre dagar senare presenterades två nya tränare.

Ari-Pekka Pajuluoma och Pekka Kangasalusta fungerar säsongerna 2020–21 och 2021–22 som chefstränare Lauri Marjamäkis assistenter. Tony Virta är lagets tredje assisterande tränare och Markus Ketterer fungerar även i fortsättningen som både målvaktstränare och lagledare.

– Vi vill ytterligare satsa på vårt tränarteam. Vi är belåtna över att vi lyckades knyta till oss två proffs som har fungerat som chefstränare i FM-ligan, säger klubbchefen Jari Kurri på Jokerits webbplats.

– Tränarnas styrkor kompletterar varandra, vilket var av särskild vikt. I första hand fungerar Virta och Kangasalusta som Marjamäkis assistenter i avbytarbåset. Pajuluoma och Ketterer analyserar händelserna på läktarplats.

Liknande meritförteckningar

Ari-Pekka Pajuluoma tog över Sport sommaren 2018 och laget missade våren 2019 slutspelet med en endast poäng. Ett par dagar före säsongsstarten 2019–20 kritade 43-åringen på en förlängning som inkluderade säsongen 2020–21. En bedrövlig start resulterade ändå i att Pajuluoma fick lämna chefstränaruppdraget i november 2019.

I början av februari 2020 utsågs Pajuluoma till chefstränare för Mestisklubben Hermes.

Den 42-årige Kangasalustas liga-cv påminner om Pajuluomas. Han tog över Jukurit sommaren 2018 och fick tacka för sig i januari 2020 efter en och en halv säsong på posten.

Jokerits tränarteam säsongen 2020–21:

Chefstränare: Lauri Marjamäki
Tränare: Tony Virta
Tränare: Pekka Kangasalusta
Tränare: Ari-Pekka Pajuluoma
Målvaktstränare och lagledare: Markus Ketterer
Utvecklingstränare: Tomi Mäki
Fystränare: Hero Mali