Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aleksander Barkov har sällskap av mamma i USA i väntan på att NHL-säsongen ska fortsätta: "Jag ser inte alls på tv, jag spelar bara videospel"

Från 2020
Aleksander Barkov förbereder sig inför match.
Bildtext Aleksander Barkov förbereder sig inför match.
Bild: Greg Thompson/Icon Sportswire/AOP

Många hockeyspelare valde att återvända till Europa då NHL tog paus, men inte Aleksander Barkov. Han är kvar i Florida och försöker få tiden att gå med hjälp av videospel och träning.

Tillsammans med tre andra stjärnor i Atlanticdivisionen – Jack Eichel (Buffalo), Victor Hedman (Tampa Bay) och Shea Weber (Montreal) – deltog Aleksander Barkov på måndagen i en videointervju som har publicerats på NHL:s webbplats.

NHL-säsongen har varit pausad i snart tre veckor på grund av coronaviruset. I väntan på att säsongen eventuellt ska kunna återupptas har de europeiska spelarna tillåtits återvända hem. Floridas lagkapten Aleksander Barkov har ändå valt att stanna kvar i USA.

Barkov uppger att han i sitt hem i Boca Raton, Florida, har han sällskap av mamma Olga, medan resten av familjen är hemma i Tammerfors.

Besöker hemmagymmet

En hel del av tiden tillbringar han i tv-soffan där spelet Call of Duty håller finländaren sysselsatt.

– Jag ser inte alls på tv. Jag spelar bara videospel, säger Barkov.

Han försöker också hålla igång kroppen.

– Jag har gjort något varje dag. Jag har ett litet gym här hemma. Det är till stor hjälp.

– Vädret här är riktigt bra så man kan också gå ut och springa. Fast jag har slutat spela tennis eftersom vi måste vara hemma hela tiden.

Florida under strecket

Hemma har Barkov även hunnit tillbringa tid på Instagram och tog för ett par veckor sedan del av en utmaning på sociala medier.

En video på Barkovs konto visar hur han tränar skott med hjälp av en toalettpappersrulle.

Då säsongen tog paus återstod 189 matcher eller 15 procent av grundserien. Florida ligger tre poäng under slutspelsstrecket.

Av förståeliga skäl vill Barkov inte att en eventuell fortsättning på säsongen ska innebära att slutspelet direkt drar igång.

– Jag vill spela så många matcher som möjligt, konstaterar finländaren.

Diskussion om artikeln