Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tika: "Jag är trött på alla rumpor som hänger ut och tissar som syns"

Från 2020
Tika Sevón Liljegren är gäst i De Eurovisa.
Bildtext Tika slutade på tredje plats i UMK.
Bild: Yle / Barbro Ahlstedt

Vem skulle Tika vilja sjunga en duett med? Hur ser Tikas bucket list ut? Anser Tika att det går att ha en rättvis tävling i musik? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till artisten Tika.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är Tika.

Ekenäsbördiga Tika introducerade sig själv till hela Finland 2018 när hon vann musiktävlingen X Factor Finland. Tika placerade sig tidigare i år på en tredje plats i UMK med låten I Let My Heart Break.

Tika har i denna intervjuserie fått frågor av fotbollsspelaren Tim Sparv, programledaren Nicke Aldén, långdistanslöparen Camilla Richardsson, artisten Jakob Norrgård, författaren Ellen Strömberg, artisten Krista Siegfrids, statsvetaren Thomas Karv, studentföreningen Pampasmaffian, artisten och radioprofilen Benny Törnroos och a capella-gruppen FORK.

Musikgruppen FORK.
Bildtext FORK har sin sista spelning någonsin den 30 september.
Bild: Juha Mustonen

FORK:s fråga: När upplevde du senast att du har lyckats med någonting, och vad gjorde du för att det blev möjligt?

– Det är nog då jag vann X Factor. En ex-pojkvän till mig sade att jag inte kan sjunga och att det alltid kommer att finnas någon som sjunger bättre än mig. Det kändes så bra att vinna det! Mycket träning och lite suomalainen sisu gjorde det möjligt.

Man i svart mössa, orange ylletröja och gummistövlar sitter på klippa med stövlarna i bergsskreva fylld med vatten.
Bildtext Nicke Aldén är programledare för reseprogrammet Egenland.
Bild: Eva Pursiainen / Yle

Nicke Aldéns fråga: Hur ser din bucket list ut?

– Jag vill ha en mysig familj på landet i ett rött hus med vita knutar. Jag skulle även vilja resa mycket och kunna leva på musiken.

Tim Sparv är en viktig kugge i Finlands herr-A-landslag.
Bildtext Tim Sparv spelar till vardags i danska FC Midtjylland.
Bild: Yle / Mikko Ahmajärvi

Tim Sparvs fråga: Vilken artist ser du upp till?

– Jag är trött på alla rumpor som sticker ut och tissar som syns. Jag tycker sexighet ska komma inifrån, så därför svarar jag Jessie J. Hon sjunger sjukt bra och är sig själv på scenen.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där ber Tika om ursäkt till sina grannar, beskriver sin drömoutfit och berättar vem hon helst sjunger en duett med.

Tika: "Jag är så trött på rumpor som sticker ut och bröst som syns". - Spela upp på Arenan

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln