Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VM-hjälten Lankinen kritade på förlängning med Chicago – ”förväntansfull över att få vara med Blackhawks i ytterligare två år”

Från 2020
Kevin Lankinen imponerade stort då Finland vann ett sensationellt VM-guld i våras.
Bildtext Kevin Lankinen var en viktig kugge i Lejonens mästarlag.
Bild: Alexander Demianchuk / TASS / All Over Press

Chicago Blackhawks rapporterar på sin webbplats att den finländska VM-hjälten Kevin Lankinen har tecknat på en förlängning med klubben. Det nya kontraktet håller en "förväntansfull" Lankinen i Chicago i ytterligare två år över säsongen 2021/22 och ger honom i snitt 800 000 dollar per säsong.

I ett pressmeddelande skriver Chicago Blackhawks att Kevin Lankinen har tecknat på ett kontrakt som sträcker sig till säsongen 2021-2022.

Kontraktet är värt i snitt 800 000 dollar per säsong.

Det första året, det vill säga nästa säsong, är kontraktet ett tvåvägskontrakt som ger honom 750 000 dollar i NHL eller 500 000 dollar i AHL. Säsongen 2021-22 är det ett envägskontrakt värt 850 000 dollar.

Guldlejonet Lankinen skriver själv på sitt instagramkonto att han är ivrig över de kommande åren.

– Förväntansfull över att få vara med Blackhawks i ytterligare två år. Jag vill tacka organisationen och jag hoppas alla mår bra och håller sig friska under den här tiden, skriver Lankinen.

Lankinen har inte ännu fått göra NHL-debut och den här säsongen grusades slutligen av en axelskada.

Han har hållit till i farmarlaget Rockford i AHL och trots att NHL-debuten låtit vänta på sig har han varit nöjd med sin framgång.

– Jag tog nästa steg i min karriär. Jag tog över förstemålvaktsplatsen i höstas och spelade riktigt bra matcher. Jag var uppkallad till NHL ett par gånger och blev vald till all star-matchen i AHL, sa han till Yle Sporten för en knapp månad sedan.

Diskussion om artikeln