Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tävlade mot Matti Nykänen i världscupdebuten – nu har Noriaki Kasai ett nionde OS i sikte

Från 2020
Noriaki Kasai studerar resultatlista.
Bildtext Noriaki Kasai är en levande legendar i backhoppning.
Bild: AOP

Skam den som ger sig. Noriaki Kasai rosade inte marknaden under den nyss avslutade världscupsäsongen i backhoppning men han vägrar att ge upp. Den 47-årige legendaren har redan siktet inställt på vinter-OS i Peking 2022.

Kasai gjorde sin världscupdebut år 1988. Den tävlingen vanns av Matti Nykänen.

Den gångna världscupsäsongen var en missräkning för den japanska veteranen. Han kvalificerade sig för bara tre tävlingar men det stora målet är trots motgångarna det samma: Att delta i vinter-OS i Peking år 2022.

– Jag vill visa vad jag kan och göra comeback till världscupen så jag kan delta i mitt nionde OS, säger Kasai till den japanska webbsajten Hochi.

Endast tre idrottare har tidigare deltagit i nio olympiska spel. Kanadensaren Ian Millan har till och med ställt upp i tio OS i ridsport. Den österrikiska seglaren Hubert Raudaschl och skytten Afanasijs Kuzmins (Sovjet och Lettland) deltog i nio OS.

Ingen idrottare har tävlat i nio olympiska vinterspel.

Noriaki Kasai gjorde sitt första OS år 1992 i Albertville. Sin första OS-medalj knep han 1994 i Lillehammer där det blev silver i lagtävlingen. Tjugo år senare tog han två medaljer i OS i Sotji.

Diskussion om artikeln