Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Slush ställs in på grund av coronaläget - skulle ha ägt rum i november

Från 2020
Uppdaterad 06.04.2020 16:18.
Slushin johtajat Oona Poropudas ja Miika Huttunen.
Bildtext Vice vd Oona Poropudas och vd Miika Huttunen.
Bild: Mårten Lampén / Yle

Det stora evenemanget Slush i Helsingfors för uppstartsföretag och investerare ställs in på grund av coronaviruset, rapporterar Yle Uutiset.

Samtidigt meddelas att över hälften av de 34 anställda har permitterats.

Arrangörerna ser ut att räkna med att coronaläget kan pågå en längre tid. Flera stora evenemang som skulle ha ägt rum i vår eller i sommar har ställts in redan tidigare, men Slush skulle ha hållits först i slutet av november.

Vd:n för Slush, Miika Huttunen, säger att det var frågan om en ekonomisk risk. Utgifterna för att arrangera evenemangen stiger från och med våren, men intäkterna rasslar in först på hösten.

- Det är omöjligt att bedöma när coronakrisen lindras, säger Huttunen. Det är enligt honom lika svårt att bedöma hur coronakrisen kommer att påverka folks benägenhet att flyga och delta i motsvarande evenemang i fortsättningen.

- I och med att vi fattade det här beslutet redan nu kan vi på riktigt hjälpa coronadrabbade uppstartsföretag på andra sätt.

Det är enligt Huttunen inte omöjligt att det ordnas ett mindre evenemang senare i år om det visar sig att coronaepidemin upphör, och risken för en andra våg är mycket liten.

Artikeln är en förkortad översättning av Yle Uutisets artikel Slush perutaan koronan takia jo nyt, vaikka tapahtuma olisi vasta marraskuussa – pääomasijoittajat pelkäävät ulkomaisten rahoittajien kaikkoavan skriven av Juha-Matti Mäntylä. Texten är översatt av Lars Gustafsson.

Diskussion om artikeln