Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Tallink Siljas nya färja MyStar byggs vid Raumovarvet

Från 2020
Modellbild av Tallink Siljas nya fartyg MyStar.
Bildtext Byggandet av MyStar har börjat vid Raumovarvet.
Bild: Tallink Grupp

Byggandet av Tallink Siljas nya färja MyStar har på måndagen börjat vid Raumovarvet. Färjan är avsedd för både passagerare och bilar.

Färjan är det största fartyget som Rauma Marine Constructions byggt hitintills. MyStar kommer att dra nytta av den nyaste tekniken och innovationer. Det här framkommer i ett pressmeddelande från Raumovarvet.

Till exempel är det möjligt att i färjan använda två olika typer av bränsle, varav det ena bränslet kan vara flytande naturgas, som avger mindre utsläpp.

Det här är det sjunde fartyget som Raumovarvet bygger för Tallink Silja. Värdet på MyStar är cirka 250 miljoner euro och fartyget är drygt 200 meter långt och bruttotonnaget 50 000 ton.

Sammanlagt ryms 3 000 personer ombord på MyStar som år 2022 ska börja trafikera mellan Helsingfors och Tallinn. Projektet sysselsätter över 1 500 årsverken.

Arbetet har kunnat påbörjas trots den nuvarande situationen med coronaviruset. På Raumovarvet har man infört omfattande åtgärder för att förhindra spridningen av smittan. Till exempel har man utökat distansarbete och man är extra noggranna med rengöring och hygien.

Diskussion om artikeln