Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Premier League-stjärnan utnyttjar coronauppehållet och gör sin värnplikt – seger i ödesmatch möjliggör det smidiga upplägget

Från 2020
Son Heung-Min representerar Tottenham i Premier League.
Bildtext Son Heung-Min representerar Tottenham i Premier League.
Bild: Rex Features/All Over Press

Den 27-årige Tottenhamspelaren Son Heung-Min lyckades för två år sedan förkorta sin militärtjänstgöringsplikt från 21 månader till ett par veckor. Då Premier League nu håller paus på grund av coronaviruset passar fotbollsspelaren på att rycka in.

I Sydkorea tar man försvaret på allvar. Så gott som alla män tvingas göra militärtjänstgöring i åtminstone 21 månader.

Några få slipper en utdragen tjänstgöring. En OS-medalj eller en seger i Asian Games innebär att det hela kan överstökas på några veckor.

För Tottenhams stjärna Son Heung-Min var insatserna höga i Asian Games-finalen sommaren 2018. En förlust mot Japan hade inneburit att Son hade tvingats till ett två år långt fotbollsuppehåll på toppen av sin karriär.

Sydkorea lyckades besegra Japan med 2–1 efter förlängning och Son kunde pusta ut. Son hade redan 2014 haft möjlighet att ingå i det sydkoreanska segerlaget, men då släpptes han inte iväg av sin dåvarande tyska klubb Bayer Leverkusen.

Rycker in om två veckor

Sedan hösten 2015 har Son representerat Tottenham i Premier League. Där har det blivit 51 mål på 151 matcher, varav 9 mål på 21 matcher den här säsongen innan han skadades i mitten av februari.

I slutet av mars återvände Son till Sydkorea och efter att ha suttit i karantän i två veckor ska han ansluta till den sydkoreanska marinen den 20 april där han kommer att vara sysselsatt i tre veckor.

Son förväntas återvända till London i maj.

Diskussion om artikeln